Toptaş: SDÜ’de 248, AKÜ’de 86 Prof Var!..

CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş TBMM Genel Kurulunda görüşülmekte olan torba kanunun içerisinde yer alan Afyon Kocatepe Üniversitesine kadro ihdası kısmında konuşma yaptı. CHP’li Toptaş kanunda değişiklik önerisi verdi.
Milletvekili Ahmet Toptaş yaptığı konuşmada Kocatepe Üniversitesinin sorunlarından bahsederek konuşmasına devam etti. CHP’li Toptaş, “Nereye gidersek gidelim karşımıza atanamamış öğretmenler çıkıyor. 350 bin insan sokakta boş geziyor. Çoğu bunalıma giriyor. Madem ekonomimiz çok düzgün, bu öğretmenleri kurtarmanın yolu bunları atamak ve iş sağlamak” dedi.
“Verilen kadro bugün geri alınıyor”
12 Temmuz 2012 ‘ de Afyon Kocatepe Üniversitesine 250 kadro verildiğini belirten Toptaş, “Bugün görüşülmekte olan torba yasa tasarısının 74′üncü maddesinin üçüncü fıkrasıyla yine 250 kadro verilirken, 6354 sayılı Yasa’yla verilen 250 kadro iptal edilmektedir. Yani verdiğimiz önergeyle, Afyon Kocatepe Üniversitesine daha önce verilip bu torba yasayla iptal edilen kadroların iptalinin önlenmesini ve 69 kişilik daha önce ihdas edilmiş kadroların tahsisini istemekteyiz” diye konuştu.
“Kocatepede 86 profesör var”
CHP Milletvekili Ahmet Toptaş açıklamasında şu ifadelere de yer verdi: “ Afyon Kocatepe Üniversitesi ciddi olarak desteğe ihtiyaç duyuyor. Özellikle öğretim kadrosu anlamında çok ciddi desteğe ihtiyacımız var. Afyon’un komşu illerindeki üniversitelere baktığımızda, Aydın, Menderes Üniversitesi 205 profesör, Celal Bayar Üniversitesinde 184, Pamukkale’de 134, Süleyman Demirel Üniversitesinde 248 profesör kadrosu varken, Afyonkarahisar’da 86 profesör kadrosu var ”dedi.
“ Hukuk Fakültesine 6 hoca var”
Kocatepe Üniversitesinin Türkiye’nin çok önemli, gelişmeye müsait üniversitelerinden biri olduğunu belirten Milletvekili Toptaş,” Üniversitenin desteklenmeye ihtiyacı var. Ama 35 bin öğrenci barındıran, 35 bin öğrenciyi okutan Afyon Üniversitesinde 86 profesör kadrosu eğer yeterli diyorsanız bu sizin takdiriniz diye söylüyorum. Afyon Kocatepe Üniversitesi sürekli kan kaybediyor. Bir hukuk fakültesi açıldı; geçen yıl 4 tane öğretim elemanı vardı, bu sene 6′ya çıktı. Yani 6 kişiyle bir hukuk fakültesinin devamı mümkünse devam ettirin” dedi. CHP Milletvekili Ahmet Toptaş’ın verdiği önerge kabul edilmedi.
 
Editör: Haber Merkezi