TOPTAŞ: EĞİTİM ATAMALARI SİYASİ
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne(TBMM) bir soru önergesi vererek Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’yı sorular yöneltti.
Milletvekili Toptaş’ın soru önergesi:

                               Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına
           Aşağıdaki sorularımınMilli Eğitim Bakanı Nabi AVCI tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.01.09.2014
            Ahmet TOPTAŞ
            Afyonkarahisar Milletvekili
Eğitim emekçileri yönetici görevlendirme ve öğretmene rotasyon işlemlerinden rahatsız durumdadır. Bu adaletsiz uygulama gelecek yıllarda Eğitim ve Öğretim sisteminde ciddi sıkıntıları beraberinde getirecektir.
Bu doğrultuda;
1-            Türkiye genelinde 20 yıldır görev yapan müdürlerinde aralarında bulunduğu kaç okul yöneticisi görevden el çektirilmiştir? Afyonkarahisar’da kaç okul yöneticisi görevden el çektirilmiştir? Ani bir kararla böyle bir uygulama yapılmasına neden gerek duyulmuştur?
2-            Görevden alınan personellerin sendikalara göre sayısal dağılım oranları nedir?
3-            Görev değişikliklerinin personelin liyakatine,tecrübesine ve başarısına göre değil,siyasi ve ideolojik tercihlere göre yapılması Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı değilmidir?
4-            Yeniden göreve getirilen personelin sendikalara göre sayısal dağılım oranı nasıldır?
5-            2014 Mart ayında İlçe ve İl Milli Eğitim Müdürlüklerinin yöneticilerini görevden alıp yerine hiçbir kritere dayanmaksızın yandaş sendikalara üye olanları atadınız.Şimdi aynı kişilere okul müdürlerinin60 puan üzerinden değerlendirmesiyaptırılmaktadır.Kısa sürede okul müdürlerini objektif olarak tanımadan bu değerlendirmeyi yapmaları mümkün müdür?
6-            Birkaç hafta önce sınıf öğretmeni iken Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığına bir bürokratın kardeşinin yöneticilik tecrübesi olmadan atandığı iddiaları doğrumudur?Bu konuyu açıklarmısınız.
 
7-            Eğitim Bir-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı yaptığı açıklamada; Yıllardır Afyonkarahisar’ın eğitim seviyesi ve düzeyi düşük diye ifade ediyoruz. Bu eğitim seviyemizde sorumluluk sahibi olan yöneticilerimiz yok mu? Elbette var. Şimdi o 25-30 yılını doldurmuş yöneticilerimiz var. Tecrübeli falan filan deniliyor. İlimizde liyakatli, dirayetli yöneticilerin kurumların başında olmasını istiyoruz. Ama okullara hiçbir faydası olmayan, gününü gün etmeye çalışan okul müdürleriyle bu iş olmaz. Bu tip okul müdürleri hangi sendikadan olursa olsun sahip çıkılmaması gerekiyor.” demiştir.Afyonkarahisar’da gününü gün etmeye çalıştığı için görevden alınan okul müdürleri hangileridir?Bu okulların TEOG ve LYS sınavlarındaki başarı sırası nasıldır?
 
8-            Ülke genelinde Afyonkarahisar, Eğitim sıralamasında başarısız olduğu gerçeğine göre; Başarısızlığın nedeni sadece okul müdürleri midir?Görevden alınan çok başarılı okul müdürleri tasarrufunun açıklanabilir bir gerekçesi var mıdır? Varsa açıklamak ister misiniz?
 
Editör: Haber Merkezi