TOPTAŞ: KAÇ KAMU GÖREVLİSİNE İNCELEME BAŞLATTINIZ?.
CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından 17 Aralık 2013 tarihinden itibaren kaç kamu görevlisine inceleme yapıldığını sordu.
CHP’li Toptaş; “25.5.2004 tarih ve 5176 sayılı "Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkelerini belirlemek ve uygulamayı gözetmek üzere Başbakanlığa bağlı olarak   Kamu Görevlileri Etik Kurulu kurulmuştur. Kamu Görevlileri Etik Kurulunun; Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargı mensupları ile üniversiteler hakkında inceleme ve araştırma yapamayacağı kanunla belirtilmiştir.” diyerek Başbakan Erdoğan’a; 17 Aralık 2013 tarihindeki Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu sonrası kaç kamu görevlisi hakkında inceleme başlatılmıştır? İnceleme sonrası kaç kamu görevlisi hakkında işlem yapılmıştır? Son 2 yıla kadar kaç kamu görevlisi hakkında inceleme başlatılmıştır? İnceleme başlatılan kamu görevlilerinin unvan ve statüleri nelerdir? Bu incelemeler hangi etik dışı tutumlardan dolayı yapılmıştır? Bugüne kadar kaç kişiye hangi etik dışı uygulamalarından dolayı inceleme ve araştırma işlemi yapılmıştır? Kamu görevlilerine nasıl bir cezai işlem uygulanmıştır? Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından Kamu görevlilerine yönelik inceleme ve araştırma yapılan görevlilerin illere göre sayısı nedir? Sorularını yöneltti.
 
TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Aşağıdaki sorularımınBaşbakan Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.15.04.2014
 
 
 
 Ahmet TOPTAŞ
   Afyonkarahisar Milletvekili
 
25.5.2004 tarih ve 5176 sayılı "Kamu Görevlileri Etik Kurulu Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun" ile kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkelerini belirlemek ve uygulamayı gözetmek üzere Başbakanlığa bağlı olarak   Kamu Görevlileri Etik Kurulu kurulmuştur. Kamu Görevlileri Etik Kurulunun;Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi üyeleri, Bakanlar Kurulu üyeleri, Türk Silahlı Kuvvetleri ve yargı mensupları ile üniversiteler hakkında inceleme ve araştırma yapamayacağı kanunla belirtilmiştir.
 
Bu çerçevede;
1-17 Aralık 2013 tarihindeki Yolsuzluk ve Rüşvet operasyonu sonrası kaç kamu görevlisi hakkında inceleme başlatılmıştır? İnceleme sonrası kaç kamu görevlisi hakkında işlem yapılmıştır?
 
2-Son 2 yılda kadar kaç kamu görevlisi hakkında inceleme başlatılmıştır? İnceleme başlatılan kamu görevlilerinin unvan ve statüleri nelerdir? Bu incelemeler hangi etik dışı tutumlardan dolayı yapılmıştır?
 
3-Bugüne kadar kaç kişiye hangi etik dışı uygulamalarından dolayı inceleme ve araştırma işlemi yapılmıştır? Kamu görevlilerine nasıl bir cezai işlem uygulanmıştır?
 
4-Kamu Görevlileri Etik Kurulu tarafından Kamu görevlilerine yönelik inceleme ve araştırma yapılan  görevlilerin illere göre sayısı nedir?
 
 
Editör: Haber Merkezi