CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile Kapatılan Anadolu Öğretmen Lisesinin yerine Anadolu Lisesi açılması konusunu görüştü. Süreç boyunca Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri ve velilerinin yanında olan Milletvekili Ahmet Toptaş son kez konuyu Bakan Avı ile görüştü.
Afyonkarahisarlıların talebini bir kez daha ileten CHP’li Toptaş’a Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı cevap verdi.
Bakan Avcı; “Bugün Anadolu Öğretmen Lisesinin yerinin Prof.Dr Kamil Miras Anadolu Lisesi olarak devam etmesi talebinizi imzaladım. Cuma günü tercih listelerinde Anadolu Lisesi olarak çıkacak. Gelecek yıl Kız İmam Hatip Lisesi açılıncaya kadar öğrenciler bu okulda misafir öğrenci olarak ders görecek. Kız İmam Hatip Lisesi binasını çözdüğümüzde hiçbir sorun kalmayacak. “dedi.
Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Milletvekili Ahmet Toptaş; “Anadolu Öğretmen Lisesinin kapatılmasından sonra okulun Anadolu Lisesi olması için demokratik eylem yapan Öğrencilerimizi ve çocuklarına sahip çıkan Velileri kutluyorum. Konuyla ilgili çabalarımızda bizi yalnız bırakmayan Yaygın Basına ve yerel basınımıza teşekkür ederim. Afyonkarahisar’ın eğitim alanında eksikliklerinin tespit edilip planlı ve programlı bir şekilde çözülmesinden yana olduğumuzu belirtiyorum. Bizler İmam Hatip Lisesine karşı değiliz. Bizler Afyonkarahisar’ın eğitim alanında ihtiyaçlarına cevap bulmaya çalışıyoruz.” Dedi.
Editör: Haber Merkezi