TOPTAŞ: “ADLİYELERE SİYASET BULAŞTI.”
Afyonkarahisar Baro Yönetim Kurulu seçiminde bir konuşma yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Ahmet Toptaş, Adliyelere Siyaset Bulaştığını Söyledi. Son günlerde yaşanan adli yargı seçimlerde şu partili, bu partili hâkim ve savcıların lans edildiğini belirten Toptaş, “Hukuk da bir tehlike var. Bu tehlike Türkiye’de olumlu bir gelişme değil!” dedi
Afyonkarahisar Baro Seçimlerinde hep birlikte olabiliyoruz. Birçok meslektaşımla burada imkânı bulmaktan dolayı mutlu oldum. Sayın Baro Başkanımızla siyaseten birçok konuda farklı düşünmemize rağmen, kendisiyle ve yönetim kuruluyla sık sık mesleki çalışmalarımızla ilgili hukuk düzenlemelerinde yasal düzenlemelerle ilgili birçok bilgiyi alıyor ve paylaşıyoruz. Bu güne kadar yaptıkları görevleri çok başarıyla sürdürdüler. Gerek meslektaşlarımızın mesleklerinin icra etmeleri konusundaki çabaları çok başarılı oldular. Yeni avukatlık kanunu üzerindeki çalışmaları kesinlikle takdire şayandır” dedi.
“HUKUK SİYASETE GÖRE DİZAYN EDİLEMEZ”
Avukatlık mesleğinin çok önemli olduğunun altını çizen Ahmet Toptaş, “Hukuk devletin temelidir. Geçmişte camiye, kışlaya okula siyaset sokulmasın diye bir slogan vardı. Ve herkes bunu tekrar ederdi. Adliyeye siyasetin sokulmaması konusunda herhangi bir tereddüdümüz yoktu. Adliyeye siyaset sokulması konusunda bir derdimizde yoktu. Ve de olmazdı da. Ne yazık ki, Adliye’ye de siyaset girdi. Bu Türkiye için olumlu bir gelişme değil. Eğer hukuk siyasete alet edilir. Hukuk siyasete göre dizayn edilmeye başlarsa bundan hepimiz zarar görürüz. Ve böyle bir tehlikeyle karşı karşıyayız. Geçmişte düşünmediğimiz, aklımıza dahi gelmeyen şeyler şimdi sadece siyasi parti kongreleri gibi, siyasi parti seçimleri gibi HSYK seçimlerinde, Yargıtay seçimlerinde şu partili, bu partili hâkimler, savcılar belirlenmeye başlandı. Tehlike büyük zaten herkes farkında. Bu meslek yapılırken hiçbir siyasi partinin etkisinde kalınmaması gerekiyor. Kesinlikle hiçbir kimlik düşüncesi söz konusu olamaz. Ben böyle biliyorum. Hukuku’da hukukun işleyişini de. Bu tehlike karşısında avukatların gerekli duyarlılığı göstermesi lazım. Ben meslektaşlarımızın bu sorumluluğu taşıyacağına inanıyorum.
(Haber: Arif Yavuz)
Editör: Haber Merkezi