“Toplum Olarak Peygamberimiz'den Uzaklaşmanın Bedelini Ödüyoruz"
İlahiyatçı yazar Reşit Haylamaz, toplum olarak günümüzde Peygamberimiz Hz. Muhammed’den(sav) uzaklaşmanın bedelini ödediğimizi söyledi. 

Afyonkarahisar Ümit Gönüllü Eğitimciler Derneği (ÜMİTGÖNDER) tarafından düzenlenen ‘Herkes Onu Okuyor’ yarışmasında dereceye girenlere düzenlenen bir törenle ödülleri verildi. Bu yıl ki yarışmanın birincisi geçen yıl yapılan yarışmada da birinci olan Sebahat Altıntaş oldu.Altıntaş, geçen yılki yarışmada birden fazla birinci olması nedeniyle yapılan kura da Umre ödülünü kaçırmıştı. 

Geceye katılarak bir konuşma yapan ilahiyatçı yazar 
Reşit Haylamaz, 'Herkes Onu Okuyor' kampanyasının yurt çapında büyük ilgi gördüğünü söyledi. Haylamaz, “Toplum olarak uzun bir fetret döneminden geçmiş gibiyiz, en iyi bildiğini söyleyenlerimizin dahi O’nu tanıyıp bildiğini söylemesi imkansız. Tanıyıp biliyor olsaydı zaten şu günümüzden daha farklı bir yerde olurduk. Ne acı ki İslam dünyası olarak bugün, Efendimiz’e(sav) uzaklığımızın bedelini ödüyoruz.” dedi.

Haylamaz, İslam’ı kendi orijiniyle muhataplarına anlatabilmek için herkesle temas kurup diyalogda bulunmanın farklı algılanmaması gerektiğini belirtti. Haylamaz, “Kimliğinden dolayı Efendimiz'in arasına mesafe koyduğu kimse yoktur. Halbu ki Kur’an ve Efendimiz’in hayatına bu nazarla bakılsa, başından sonuna kadar diyalog merkezli bir stratejinin varlığı açıktır. Aksi halde Mekkelilerin bütünü ve etraf kabilelerinin neredeyse hepsinin gönlüne nasıl girilebilirdi. Keşke Efendimiz’i günümüzün problemlerini de çözecek bir peygamber olarak ve kendi algılarımıza hapsetme hastalığından kurtularak okuyup anlayabilsek.” diye konuştu.

"SINAVA 20 BİN KİŞİ KATILDI"

ÜMİTGÖNDER Başkanı Veli Kuru da, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Hz. Muhammed'in hayatının daha iyi anlaşılması için sivil toplum örgütleri olarak bir araya gelip bu kitabın okutulmasını ve sınavla da ödüllendirme yapılmasını hedeflediklerini söyledi. Kuru, 24 bin adet satılan kitabın ve sınavına yapılan başvuruların kendilerini çok mutlu ettiğini ifade ederek, yaklaşık 20 bin kişinin sınava başvurduğunu kaydetti.

Bu yıl 3 kategoride yapılan ve Afyonkarahisarlıların oldukça ilgi gösterdiği yarışmaya yaklaşık 20 bin kişi katıldı. Halk, üniversite ve lise olmak üzere üç kategoride yapılan yarışmanın tamamlanmasının ardından ilk 100'e girenlere çeşitli hediyeler verildi. 
Umre hediyesiyle birlikte, ev eşyaları, elektronik eşyalar, telefon, hediye çekleri, bilgisayar olmak üzere 150 adet hediye dağıtıldı. 

‘Efendimiz Kitabı’nda birinci olan Gülsüm Sertdemir 
iPad, ‘Sonsuz Nur Kitabı’nda birinci olan Sebahat Altıntaş Umre, ‘Efendiler Efendisi’ kitabında birinci olan Gülşah Altıner büyük boy iPad ile ödüllendirildi. 
Editör: Haber Merkezi