"Teröre ortak payda oluşturmalıyız"

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de izne çıkan askerlerimize yapılan bombalı saldırıda şehit düşen Sıhhiye Er Kamil Tunç'un Afyonkarahisar Hocalar İlçesi'ndeki evini ziyaret etti. Şehidin babası İsmail, annesi Hamiyet Tunç ve şehidin dedesi CHP eski ilçe başkanı Kamil Tunç  ile görüşen Kılıçdaroğlu'na CHP İl Başkanı Dr. Kemal Demirkırkan eşlik etti.

Vatandaş tarafından "Hergün şehit veriyoruz. Bu terör nasıl bitecek" sorusu üzerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Teröre karşı ortak payda oluşturmamız gerekiyor. Terörün finans kaynaklarını kesmemiz lazım. Dış politikada teröre destek veren, destek verdiğini düşündüğünüz veya o şekli ile imajı olan devletlere, bu terörün insanlık suçu olduğunu anlatmamuz gerekli" dedi. 
Suriye, Mısır ve Libya konusunda hükümetle ayrı düştüklerini belirten Kılıçdaroğlu, "Bizim Suriye'de ne işimiz var? Suriye'de demokrasi yok. Olabilir, ona bakarsak birçok ülkede demokrasi yok. Nasıl Türkiye'de biz demokrasiyi geliştirmeye çalışıyorsak, Suriye'de de demokrasi olmalı. Ama bunu söylem olarak Avrupa Birliği'nde veya o çerçevede gittiğimiz yerlerde seslendirebiliriz. Ama sana ben zorla demokrasiyi getireceğim dediğin zaman olmuyor. Birisi gelse, bizim ülkemize müdahale etse hep beraber mücadele ederiz. Dış politikanın bu bağlamda düzeltilmesi lazım. Benim dilimde tüy bitti. Silah göndermeyin dedik. Gönderirsen silah bir gün sana geri döner. El Bab'a gönderdik. Halbuki biz yetkiyi sınır güvenliği için aldık. Türkiye'nin çıkarı var mı, var. Sınır güvenliği sağlayacağız. Orada olmalıyız. Ama Suriye'nin içinde değil. IŞID terör örgütü ile mücadele sadece Türkiye'nin mücadelesi değil. 5 terörle mücadelede PKK ile, İŞİD ile, El Nusra ile mücadele etmek zorundayız. Hepimizin oturup yeniden düşünmesi lazım. Rahmetli Ecevit 2002'de iktidarı teslim ederken terör sıfır. Apo'yu yakalamışlardı, getirmişlerdi, hapse atmışlardı, olaylar büyük ölçüde bitmişti. Ne oldu şimdi. Türkiye terör bataklığının içine girdi. Bir eksiğimiz var, bir yanlışımız var.bunun oturulup düşünülmesi lazım" diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi