TEMİZLİK PERSONELİNE EĞİTİM SEMİNERİ
 
             Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, personeline yönelik eğitim seminerlerine devam ediyor.Geçtiğimiz hafta Afyonkarahisar 2. Bölgede görev yapan temizlik çalışanlarına verilen İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimini ardından Afyonkarahisar 1. Bölgede görev yapan temizlik çalışanlarına da İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi verildi. İş Güvenliği Uzmanı Cemalettin Akkuş, İşyeri Hekimi Dr. Serdar Ünsoy ve İlkyardım Eğitmeni Melike Yalçınkaya tarafından Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen eğitime Afyonkarahisar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Serhat Düzağaç, Hastürkler Temizlik şirket yetkilisi Sedat Hastürk ve şirket bünyesinde çalışan 267 temizlik personeli katıldı.         
 
          Temizlik İşleri Müdürü ve aynı zamanda A sınıfı İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı olan Serhat Düzağaç “Temizlik işleri tehlikeli iş grubuna girmektedir. Belediye olarak personelimizi 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı hakkında bilgilendirmek istedik. Afyonkarahisar Belediyesi olarak önceliğimiz çalışan personelimizin sağlığı ve güvenliğidir. Çalışanlarımızın, hem mesleki hem de kişisel gelişimine yönelik eğitimlerimiz belli bir program dahilin de devam edecektir” dedi.
 
           İş Güvenliği Uzmanı Cemalettin Akkuş ve İşyeri Hekimi Dr. Serdar Ünsoy tarafından verilen eğitimde 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı, iş kazası ve meslek hastalıklarının nedenleri, çalışanların karşı karşıya kalabilecekleri mesleki riskler ve bu risklerden korunma yöntemleri, işveren yükümlülükleri, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları,  kişisel koruyucu donanımlar, biyolojik risk etmenleri, iş ekipmanlarının kullanımı, elle kaldırma ve taşıma,  iş hijyeni, temel ilk yardım ile mesleki konularda eğitimler verildi. Slaytlar eşliğinde verilen eğitimlerde örnek vakalar üzerinden daha güvenli bir çalışma ortamı oluşturmak için yapılması gereken çalışmalar aktarıldı.
 
        Eğitim sonrasında Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personele anlatılan konularla ilgili bir sınav yapılırken sınav sonrasında başarılı olanlara ‘İş Güvenliği Eğitim Sertifika’sı verildi.
 
Editör: Haber Merkezi