“Tedbir almanız için daha kaç çocuk ölmeli?”

Dün yaşanan ölümlü kazanın ardından Gedik Ahmet Paşa İlkokulu öğrenci velileri eylem yaparak, “Tedbir almanız için daha kaç çocuk ölmeli?” diye sordu.

Kurtuluş Caddesi üzerinde bulunan Gedik Ahmet Paşa İlkokulu önünde dün feci bir kaza yaşanmış bir kişi hayatını kaybetmişti. Daha önce de birçok kez ölümlü ve yaralanmalı kazalar meydana gelmiş ancak hiçbir tedbir alınmamıştı. Öğrenci velileri bugüne kadar birçok kez buradaki soruna dikkat çekmiş ancak yetkililer tarafından hiçbir önlem alınmamıştı. Veliler dün eylem yaparak Kurtuluş Caddesini trafiğe kapattı. Pankart açan veliler, sorunlarına çare bulunması için yetkililere seslendi.

BUNA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?

Yaşanan trafik kazalarına dikkat çeken veliler; “Kurtuluş caddesi üzerinde tedbir almanız için daha kaç çocuk ölmeli? Buna dur diyecek kimse yok mu?” diye sordu. Kurtuluş caddesi üzerinde özellikle minibüs ve otobüs şoförlerinin humarsızca trafikte ilerlediğini söyleyen veliler; “Burada ne doğru dürüst yaya geçidi var, ne kasis var, ne de trafik polisi tedbir alıyor. Defalarca Emniyet Müdürlüğpüne ve Milli Eğitim Müdürlüğüne konunun iletilmesine rağmen herhangi bir çözüm olmadı ve burada hemen hergün ufaklı-büyüklü kazalar oluyor” diye şikayetlerini dile getirdiler.

VELİLERDEN ÇÖZÜM İÇİN ÖNERİLER

Yetkililere seslenerek isyan eden öğrenci velileri, “Buraya ya alt geçit, ya küçük bir üst geçit ya da ışık konulsun. Ayrıca hergün trafik polisleri okul giriş çıkışlarında burada tedbir alsın” diye çeşitli önerilerde bulundular. Yolu kapatan velilere minibüs ve otobüs şoförleri tepki gösterdi. Öte yandan Emniyet güçleri velilerin dağılması için uyardı. Sorunlarının çözülmesi için gerekeni yapacaklarını bildirdiler. Veliler olaysız bir şekilde dağıldı.

Editör: Haber Merkezi