TBF FEDERASYON KUPASINA EV SAHİPLİĞİ YAPIYORUZ
Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Federasyon Kupası, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ın yoğun girişimleri ve destekleri neticesinde, 23-25 Eylül tarihleri arasında ilimizde gerçekleştirilecek.
TBF 2 Lig takımlarının katılımıyla düzenlenecek Federasyon Kupası'nda, 18 takım mücadele edecek. 2. Lig'deki temsilcimiz Afyonkarahisar Belediyespor'un da yer alacağı kupada, 18 takım; 3'erli 6 grupta lig usulüyle grup birinciliği için ter dökecek. Temsilcimizin, Final Gençlik ve Adanaspor ile eşleşeceği müsabakalar sonunda, grup birincileri finale yükselecek. Kupanın final maçları ise 28-30 Eylül tarihleri arasında Bursa'da oynanacak.
FEDERASYONDAN TEŞEKKÜR PLAKETİ
Atatürk Spor Salonu ve AKÜ BESYO Salonu'nda oynanacak müsabakalar öncesi ilimize gelen TBF Ligler Direktörü Ayhan Özgümüş, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş ile birlikte Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti. Afyonkarahisar'da basketbolun gelişimine verdiği desteklerden dolayı Başkan Çoban'a teşekkür eden Özgümüş, Federasyon Kupası'na katkılarından dolayı da plaket takdim etti. Özgümüş, Belediyespor'a hem kupada hem de ligde başarılar diledi.
 
"SPORDA ÇOK BÜYÜK ATILIM YAPTIK"
 
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş da Başkan Çoban'ın hayata geçirdiği tesisler ve spor kulüplerine sağladığı katkılarla sporda çok büyük atılım yaptıklarını söyledi. Federasyon Kupası'nın ilimize alınmasında da Başkan Çoban'ın büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Zeki Kuş, "Kupa öncesi, hem Atatürk Spor Salonu'nda hem de AKÜ BESYO Salonu'nda eksiklikler vardı. Sağolsun tüm eksiklikleri başkanımız giderdi. Kupanın ilimize alınması için ne gerekiyorsa yaptı. Spor dostu başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
 
BAŞKAN ÇOBAN BASKETBOL SEVERLERİ MAÇLARA DAVET ETTİ
 
Belediyespor'un bünyesinde geçen sezon kurulan Basketbol Takımının, bir sezonda Erkekler Bölgesel Ligi'nden 2. Lig'e çıkma başarısını gösterdiğini belirten Başkan Çoban ise Belediyespor'un profesyonel liglerde kariyerine devam edeceğini söyledi. Türkiye Basketbol Federasyonu ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak bir çalışma yaparak, Federasyon Kupası'nın ilimizde oynanmasını sağladıklarını kaydeden Başkan Çoban, Afyonkarahisar tarihinde ilk defa böyle bir kupa mücadelesinin ilimizde düzenleneceğini ifade ederek, tüm basketbol severleri müsabakalara davet etti.
Editör: Haber Merkezi