Tayini çıkan İdarecilere Veda Yemeği
İlimizde görev yapan ve en son çıkan kararname ile farklı yerlere atanan Vali Yardımcıları ve Kaymakamlar için Valimiz Hakan Yusuf Güner tarafından veda yemeği verildi.
Korel Termal Otelde verilen yemeğe Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, İdare Mahkemesi Başkanı Hüseyin Bilgin, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, İGM Başkanı Salih Sel ve ilçe Kaymakamları katıldılar.
Yemekte konuşan Valimiz Hakan Yusuf Güner; “Hepinizin bildiği gibi Mülki idare amirliği Türkiye’nin her bir karışında, her bir noktasında, her bir idari örgütlenmesinde var olan devletin varlığının da nişanesi olan bir meslektir. Bu çerçevede mülki idare amirlerimiz hem almış aldık oldukları eğitim, hem de almış oldukları devlet terbiyesi gereğince şanlı bayrağımızı bulundukları yerlerde dalgalandıran, Türkiye’nin en zor şartlarında en namüsait noktalarında devletimizi kaim kılan gönül erleridir. Bu çerçevede ilimizde yaklaşık üç aydır beraber çalıştığımız değerli vali yardımcılarımız ve kaymakamlarımızın tayinleri nedeniyle bayrağı başka bir ilde, başka bir ilçede devralması sebebiyle bugün bir aradayız. Mülki amirleri bulundukları yerde ailelerinden ve çocuklarından feragat ve fedakarlık göstererek ve geriye de sadece Allah razı olsun nidasını bırakarak bulundukları yerlerde insanüstü bir duruşla büyük bir fedakarlıkla, büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirirler. Zaman zaman birçok kamu görevlisinin sahip olmuş olduğu haklar mülki idare amirleri için belki çok dikkat edilmesi gereken, çok hassasiyet gösterilmesi gereken davranış hassasiyeti olabilir. Bu yönüyle mülki idare amirlerimiz bulundukları yerlerde özverilerini, fedakârlıklarını hizmetle ve halkla hemhal olmakla yoğurarak çok ince bir akordun, çok ince bir alanın temsilcisi oldular. Herhangi bir kamu görevlisinin yapmış olduğu bir eğlence, bir düğün, bir şenlik, bir tören, ailesiyle yapmış olduğu bir gezi programı hiç kimsenin dikkatini çekmezken maalesef devletini ve milletini kutsal sayan idare amirlerimizin yüklenmiş oldukları misyon sebebiyle bir çok konu kendileriyle ilgili eleştirilere ve değerlendirmelere tabi tutulabilir. Bu yönüyle görev yapan bütün kardeşlerimizin bu ruh ve bu hassasiyet içerisinde, bu özelliklere uygun hareket etmeleri bizim mesleğimizin zamanda bir şiarıdır. Eskiden yönetim anlayışımız yönetmek ve hükümdarlık üzerineydi, ama artık mülki idare amirleri gittikleri yere düzen vermek, ayar vermek yerine gittikleri yerde halka mal olmak, halkla kucaklaşmak üzere görev alıyorlar ve bu şekilde yetiştiriliyorlar. Dolayısıyla gerek ilimizde görev yapacak, gerekse ilimizden ayrılacak kardeşlerimize bu hassasiyete, bu hususiyete çok dikkat etmelerini bir ellerinde kanun ve yönetmelikleri diğer elinde insan yüreği, insan sevgisi, vatandaş sevgisini asla unutmamaları gerektiği kanaatindeyim.
 
Bizim mesleğimiz yarı askeri bir meslektir. Ne demek yani yarı askeri bir meslek herkesin bir takım hobileri, telefonu kapatma keyfiyeti, kendine özel zaman ayırma zevki hassasiyeti olabilir ama bizim meslektaşlarımızın maalesef her bulundukları ortamda kılığıyla, kıyafetiyle, duruşuyla, hareket tarzıyla, görüştüğü kişilerle, görüştüğü kişilerin sıklığıyla ve ölçüsüyle hassasiyet göstermeleri gerekir. Eğer biz bu işi yapacaksak, bu mesleği icra edeceksek bunun mutlaka ince ayarını güzel ayarını akort etmek zorundayız. Tabii ki bulunduğumuz illerdeki yerel kalkınmanın dinamiği mutlak bağlamda mülki idari amirleridir. Bugün Afyonkarahisar iline eğer bir çivi çakıldıysa, bugün Afyonkarahisar ilinde Afjet diye bir kuruluş varsa Ahmet ÖZYURT Valimizin katkılarıyla ve çabalarıyla olmuştur. Bugün Afyonkarahisar’da birtakım kamu yatırımları var olduysa hizmet eden valilerimizin varlığıyla olmuştur. Tabi ki vali bir orkestra şefidir. Valinin bulunduğu yerde sadece valinin akorduyla bu işler yürümez. Valiyle beraber çalışacak olan yerel yönetimler, adli birimler, askeri birimler ve aynı zamanda diğer sivil yapılar bu enerjiye, bu sinerjiye mutlaka katkı sağlarlar güç sağlarlar. Ben burada göreve başlayalı çok kısa bir süre olmasına rağmen Afyonkarahisar ilinde görev yapan bütün mülki idare amirlerinin, bütün siyasilerin ve adli, mülki, askeri erkânın son derece barış, kardeşlik ve samimiyet içerisinde çalıştıklarını ve bu şehre hizmet ettiklerini memnuniyetle müşahede ettim. Gerek sizlere, gerekse benden önce görev yapan değerli valilerimize bir kez daha hepinizin huzurunda şükranlarımı ifade ediyorum. Sizlere bundan sonraki yaşamınızda ve görev yapacağınız illerde başarılar, esenlikler diliyor ve sizlerden iyi haberler almayı temenni ediyorum. Cenabı Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Cenabı Allah devletimize, hükümetimize ve aziz milletimize zeval vermesin. Cenabı Allah sizlere ailelerinizle, çocuklarınızla huzurlu, saadetli, kardeşçe insanların rızasını alacak, insanlara Allah razı olsun şöyle bir kaymakamımız, şöyle bir vali yardımcımız vardı, sayesinde şu şu hizmetler için rehberlik etti, önderlik etti ve bize yol açtı, vizyon verdi, yol gösterdi ve hizmetlerin gerçekleşmesinde çorbada tuzu bulundu denilmesini ve vatandaşın her şeyden önce rızasını almanızı ve almış olduğunuzu memnuniyetle müşaade ediyorum. Hepinize Cenabı Hak yolunuzu açık eylesin diyorum, hepinize saadetler diliyorum, hepinizin iyi haberler almanızı, iyi haberler göndermenizi temenni ediyor ve gittiğiniz yerde de valilere de siyasilere de selamlarımı, sevgilerimi iletmenizi özellikle rica ediyor, hayırlı ve uğurlu olsun diyorum. Sağ olun ve var olun.“dedi.
 
Veda yemeği tayini çıkan Vali Yardımcılarına ve Kaymakamlara başta Valimiz Hakan Yusuf Güner olmak üzere diğer protokol üyeleri tarafından hediye takdimi ile sona erdi.
Editör: Haber Merkezi