Tarlacı Güzbey’i ziyaret etti

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tarlacı, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Emin Güzbey’i ziyaret etti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tarlacı, Afyonkarahisar Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti. Tarlacı’yı Cemiyet Başkanı Mehmet Emin Güzbey ağırladı. Tarlacı’yı Dinar Belediye Başkanlığı’ndan bu yana takip ettiklerini belirten Başkan Güzbey,  “Dinar Belediye Başkanlığınızdan bu yana sizi takip ediyoruz. Çalışmalarınızı da yakından biliyoruz. Buradan Anakara’ya gidince de bazı arkadaşlarımız dostlarımız Afyon’u unuttular. Siz hemşerilerinizi unutmadınız ve basın mensuplarını da unutmadınız. Ben bundan dolayı hem cemiyet başkanı olarak hem Odak Gazetesi olarak size teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

“HİZMETLERİNİZİN ARTARAK DEVAM EDECEĞİNİ BİLİYORUM”

Tarlacı’nın Milletvekili olması halinde hizmetlerinin devam edeceğini bildiğini aktaran Güzbey, “İnşallah bu yürüyüşünüz sırasında da aday adaylığınız netleşir ve milletvekilli olarak da gittiğiniz takdirde hizmetlerinizin artarak devam edeceğini biliyorum ben. Makamlar koltuklar gelip geçici hiçbir kimseye baki değil. Ama siz oturduğunuz bütün koltuklarda yani yüzünüze değil gıyabınızda da bunu söylüyorum. Bütün koltuklarda koltuğun hakkını hep verdiniz hem de dediğim gibi hemşerilerinizi unutmadınız. Geldiğiniz yeri yok saymadınız. İnşallah Ankara’da uzun yıllar güzel yerlerde olursunuz.” ifadesine yer verdi.

Basının halkın gözü kulağı olduğunu belirten AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tarlacı, “Bende bu güzel düşüncelerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Sizde Afyonkarahisar’a basın olarak çok büyük hizmetler yapıyorsunuz. Yani halkın gözü kulağısınız. Bir yerde hep birlikte memlekete hizmet ediyoruz ama yapılan hizmetlerin basın yoluyla anlatılması fevkalade önemli.” dedi.

“YERELİ DE ANKARA’YI DA İYİ BİLİYORUZ”

Yerelde Afyonkarahisar’ı ulusalda ise Ankara’yı iyi bildiğini ifade eden Milletvekili Aday Adayı Mustafa Tarlacı, “Biz hem belediye başkanlığımızdan hem teşkilatlarımızı, gençlik yıllarımızdan bu yana teşkilatlarımızla iç içe olduk. Belediye başkanlığından, yereli biliyoruz ayrıca Ankara’yı da biliyoruz. Afyon’u tanıyoruz, Afyon’a neler yapılması gerektiğini kafamızda planlıyoruz projelendiriyoruz. Dolayısıyla teveccühünüz sizinde söylediğiniz gibi gittiğimiz makamlarda hiçbir zaman Afyon’u unutmadık. Gerek Radyo Televizyon Üst Kurulu’nda olsun, gerek Başbakan Yardımcılığı’ndaki Özel Kalem Müdürlüğümüzde gerek Adalet Bakanlığı’nda olsun hep Afyon’a nasıl faydamız olur, Afyon’a neler yapabiliriz diye düşündük. Zaten medyadan da takip ediyorsunuz Afyon’dan hep bir hafta bir iki tane ilçe teşkilatı geliyor. Onların dertlerini dinliyoruz, yardımı oluyoruz.” diye konuştu.

“AFYON CEZAEVİ ÖNEMLİ SORUNUMUZ”

Cezaevi’nin Afyonkarahisar’ın önemli sorunlarından biri olduğunu açıklayan Tarlacı, “En önemli sorunlardan bir tanesi mesela Afyon Cezaevi’nin dışarıya taşınması Adalet Bakanımız Bekir Bozdağ’ı Afyonkarahisar’a getirip o sorunu çözdük hamdolsun.  İnşallah hem de beş kuruş para ödemeden TOKİ ile birlikte güzel bir yerleşke yapacağız. Bolvadin Adliyesi projeye alındı. Emirdağ ile ilgili güzel projelerimiz var. Ama asıl önemli olan özellikle vurgulamak istediğim şey şu, Afyon AK Parti döneminde gerçekten bir çağ atladı. Geçmişin 15 yıl öncesini de biliyoruz, şimdiyi de biliyoruz.” dedi.  

“AFYON ULUSLARARASI DÜZEYDE TERMALİN BAŞKENTİ OLMALI”

Afyonkarahisar’ı Türkiye’de termalin başkenti yaptıklarını ve uluslararası düzeyde de bunu yapmak istediklerini aktaran Tarlacı, “Her yerin bir tane meşhur bir şeyi varsa, Afyon’un 4-5 tane termali, lokumu, kaymağı, sucuğu, mermeri yani bunlar daha sayılabilir ve güzel bir ivme kazandı. Türkiye’de termalin başkenti Afyonkarahisar oldu. Hamdolsun bu başarıda gerçek oldu, ama bu da yetmez diyorum, Afyon ticarette, turizmde ve termalde uluslararası başkent olmalı. Yani öyle bir 2 bin 3 bin kişilik salonlarda değil, 10 bin kişilik kongre salonları olmalı. Uluslararası kongreler burada yapılmalı, spor yapılabilmeli, uluslararası fuarlar yapılabilmeli, bunun altı yapısı var. Devlette bunlara muazzam bir destek veriyor. İyi bir proje ile Afyon uluslararası boyuta açılabilir. Türkiye’nin başkenti yaptık, uluslararası düzeye çıkartabiliriz. Şimdi hep büyük şehirlerde uluslararası fuarlar var. Ama Afyon’daki özelliklerin birçoğu oralarda yok. Termal, sucuk, kaymak, mermer yok bunların hepsi bizim için bir avantaj. Daha güzel şeyler olabilir, bununla ilgili projelerimiz var zaman zaman geldiğimizde bunları da Afyon’la paylaşacağız.” ifadesine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi