"TAKDİRE ŞAYAN BİR DAVRANIŞA İMZA ATTI"

"MALI ÇOK OLUP BAĞIŞ YAPMAK KOLAY

AZ OLUP BAĞIŞLAMAK TAKDİRLİK OLAY"

           Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Ordulu şehit Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun doğacak olan bebeğine daire bağışlayarak, tüm Türkiye'nin takdir ettiği ve konuştuğu isim haline gelen gurbetçi hemşehrimiz Ali Dal'ı makamında kabul etti.

 

          Fransa'da yaşayan 38 yaşındaki sıva ustası Ali Dal, Diyarbakır'da eşiyle pazar alışverişi yaptığı sırada silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun ailesine Eskişehir'de dayalı döşeli sıfır dairesinin tapusunu vermişti. Gurbetçi hemşehrimiz, bu örnek davranışının ardından ülke genelinde en çok konuşulan isim haline gelmiş ve Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler kendisini telefonla arayarak, madalya takdim etmek üzere Ankara'ya davet etmişti.

        

          "BİR AFYONKARAHİSARLI OLARAK MUTLU OLDUM"

          Ordu'da şehit ailesine  Eskişehir'deki evini bağışladıktan sonra ilimize dönen Ali Dal, Türkiye Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve ailesi ile birlikte Başkan Çoban'ı ziyaret etti.

          Diyarbakır'da haince düzenlenen saldırıda şehit olan Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'nun acısını, ailesiyle birlikte tüm Türkiye'nin paylaştığını belirten Başkan Çoban, ancak gurbetçi hemşehrimiz Ali Dal'ın kendi söylemine göre, bu acıyı paylaşmakla kalmayıp yaşadığını kaydetti. Ali Dal'ın şehit eşinin içinde bulunduğu zor durumu görerek, Afyon eski Valisi şu anki Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu ile irtibata geçerek, Eskişehir'deki evini bağışladığını ifade eden Başkan Çoban, "Bir Afyonkarahisarlı ve Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak, hemşehrimizin bu bağışından çok mutlu oldum. Hem Ali Bey'i hem onun bu kararına destek veren eşi ve çocuklarını canı gönülden kutluyorum. İnsanın 10- 20 tane gayrimenkulü olabilir ve bir tanesini bağışlayabilir. Bu normaldir. Ancak fazlaca mal varlığı olmadığı halde elindeki bu imkanı şehit ailemiz için harcamaktan çekinmeyen bu davranış takdire şayandır. Bu yüzden de hemşehrimizi ayrıca tebrik ediyorum" dedi.

 

        

          CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A ÖVGÜLER YAĞDIRDI

        Basında çıkan haberlerden sonra Türkiye'nin dört bir yanından kendisini arayıp kutlayanlar olduğunu belirten Ali Dal, Afyonkarahisar milletvekillerimiz, Ordu milletvekillerimiz, askerlerimiz ve tanımadığım birçok insan beni arayıp teşekkür etti. Şehitler bizim şehitlerimiz onlara mutlaka sahip çıkmalıyız, inşallah bu örnekler artar" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da övgüler yağdıran Ali Dal, "Onun sayesinde  biz bu hale geldik. Avrupa'daki Türkler olarak bizler onun sayesinde güçlendik. Allah başımızdan eksik etmesin" diye konuştu. Ali Dal, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ile görüşmesini yarın saat 11:00'de gerçekleştireceğini söyled

Editör: Haber Merkezi