ŞUHUT VE ÇAY’DA İLÇE DANIŞMA MECLİS TOPLANTILARI YAPILDI
 
AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven, Milletvekili Av. Ali Özkaya ile birlikte Şuhut ve Çay ilçe başkanlıkları tarafından düzenlenen ‘İlçe Danışma Meclis’ toplantılarına katıldılar.
 
Her ay düzenli olarak ilçelerde gerçekleşen ‘İlçe Danışma Meclis’ toplantıları Şuhut ve Çay ilçesinde İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven ile Milletvekili Av. Ali Özkaya’nın katılımlarıyla gerçekleşti. İlk olarak Şuhut ilçesinde gerçekleşen İlçe Danışma Meclis toplantısının divan başkanlığını İl Başkan Yardımcısı Hüseyin Tutumlu yaptı. İlçe Başkanı Gültekin Özdemir ve Belediye Başkanı Recep Bozkurt’un açılış konuşmaları ile devam eden İlçe Danışma Meclis toplantısında İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven’de bir konuşma yaptı.
 
HALKIMIZIN DEMOKRASİ MÜCADELESİDİR
16 Nisan’da yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylaması ile ilgili teşkilat mensuplarına bilgiler veren Yurdunuseven, Türkiye’de tıkanan ve işlemez hale gelen sistemin anayasa değişikliği ile işler bir hale geleceğini vurguladı. Bunun bir parti meselesi olmadığına dikkat çeken Yurdunuseven, Türkiye’nin geleceğini ilgilendiren önemli bir adım olduğunu ifade etti. Yurdunuseven, “Türkiye’nin siyasi gelişim dinamiği bizi bugünler getirdi. Aslında 2007 referandumu sonrası halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanlığı ile zaten Cumhurbaşkanlığı sistemi gelmiştir. Bundan sonra yapılan Cumhurbaşkanlığı sistemi nasıl daha iyi hale getirilebilir, bunun tartışmasıdır. Türkiye’de halkın demokrasi mücadelesinde bu noktaya gelindi. 1982 Anayasası yarı başkanlık sistemine evrimlenmiş kendine özgü bir sistem getirdi. Bu durum zaman içinde çatışmalara neden oldu. Bugüne kadar sistem dışı unsurlar sisteme müdahale etmiştir. Şimdi yeniden halkımıza müracaat edeceğiz. Halkımızın iradesine güveniyoruz” dedi.
 
YASAMA YETKİSİ MECLİSTE OLACAK
Şuhut İlçe Danışma Meclis toplantısında ‘Anayasa değişikliği, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi’ konusunda bilgiler veren Milletvekili Av. Ali Özkaya, kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir hükümet sisteminin öngörüleceğini belirtti. Özkaya, “Cumhurbaşkanı bu yetkisini yardımcıları ve parlamento dışından atayacağı bakanlar ile kullanacaktır. Yasama yetkisi ise münhasıran Mecliste olacaktır. Cumhurbaşkanının, yasa teklif etme yetkisi olmayacaktır. Yasama yürütmeden tamamen ayrı, kuvvetler ayrılığı ilkesine daha uygun bir hükümet sistemi öngörülmektedir. Anayasa değişikliği teklifi ile yargı alanında da önemli değişiklikler yapılmaktadır. Öncelikle yargı bağımsızlığı ilkesine ‘tarafsızlığı’ şeklinde ekleme yapılarak yargının tarafsızlığına ayrıca vurgu yapılmaktadır. Cumhuriyet, milletimizin en kıymetli kazanımıdır ve Türkiye’nin rejimi demokratik bir cumhuriyettir. Bu bakımdan teklifle, başkanlık yürütme modelinin, ‘Cumhurbaşkanlığı sistemi’ olarak isimlendirilmesi, son derece isabetli bulunmaktadır.” Yapılan konuşmaların ardından ilçe danışma meclis toplantısı sona erdi.
 
HALK OYLAMASI 16 NİSAN’DA
Şuhut ilçesinin ardından Çay ilçe başkanlığı tarafından düzenlenen ‘İlçe Danışma Meclis’ toplantısına katılan İl Başkanı Av. İbrahim Yurdunuseven ve Milletvekili Av. Ali Özkaya, burada teşkilat mensupları ile bir araya geldi. İl Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Keser’in divan başkanlığı yaptığı ilçe danışma meclis toplantısı Çay İlçe Başkanı Ali Çelikbaş’ın konuşmasıyla devam etti. İl Başkanı Yurdunuseven ve Milletvekili Özkaya, ilçe danışma meclis toplantısında katılımcılara hatip ettiler. Teşkilat mensuplarına Anayasa değişikliği ve halk oylaması ile ilgili bilgiler veren Yurdunuseven ve Özkaya, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliğinin parti meselesi olmadığına vurgu yaptılar. Yapılan konuşmaların ardından danışma meclis toplantısı karşılıklı fikir alış verişi ile sona erdi. 
 
Editör: Haber Merkezi