Şuhut Kaymakamı’ndan Örnek Proje
Şuhut’ta, vatandaşların, ölen yakınları için camilere bağışladığı halı ve kilimler, temizletilerek, yoksullara dağıtıldı.
Şuhut Kaymakamlığı EUROSYNNADA Proje Koordinasyon Merkezi Kaymakam Eyüp Çalışır başkanlığında çalışmalarını sürdürüyor. Şuhut Kaymakamı Eyüp Çalışır, başarılı bir projeye imza atarak, halkın, ölen yakınları için camilere bağışladığı halıları temizlettirip, yoksul vatandaşlara dağıttırdı.
İlçede köklü bir gelenek olan, ölenin ardından hayır için camilere halı-kilim bağışlanmasını yoksullara yardıma çeviren İlçe Kaymakamı Eyüp Çalışır, camilerde tek tip halıya geçilmesinden dolayı ihtiyaç duyulmayan halı ve kilimleri, daha önceden tepsi edilen 170 aileye dağıttırdı.
ÇALIŞIR DÂHİYANE BİR PROJEYE İMZA ATTI
 Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Haziran ayındaki yaptığımız ziyaretlerde evlerinde halı veya kilimi olmayan vatandaşlarımızın bu ihtiyaçları maliyeti yüksek olmasına rağmen Kaymakamlığımızca düzenlenen projeyle çok düşük bir maliyetle temin edilmiştir. İlçemizde vefat eden kişi adına akrabaları tarafından camilere kullanılmak üzere halı verilmektedir.  Camilerde tek tip halıya geçilmesinden dolayı boşta olan bu halılar ekibimiz tarafından camilerden teslim alınmış, yıkamacı da bin 700 TL’ye yıkatılıp paketlenen halılar, ilçemizde ihtiyacı olan evlere dağıtılmıştır. Bu çalışmada 140 aileye halı, 30 aileye de kilim yardımı yapılmıştır” denildi.
 
Editör: Haber Merkezi