SUDAN HEYETİNDEN ZİYARET
 
                Hayrat Vakfı ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Türkiye-Afrika Medeniyet Köprüsü" projesi çerçevesinde ilimize gelen Sudan Heyeti, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.
 
                Hükümet erkanı, belediye başkanları ve siyasi parti il başkanlarından oluşan Sudan heyetine Afyonkarahisar ve belediyenin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, ilimizin, tarihi, termali, mermeri, haşhaşı ve diğer gıda ürünleriyle zengin; tarım ve hayvancılığın yaygın olduğu ülkemizin en önemli şehirlerinden biri olduğunu söyledi.
 
                Kabulünden dolayı Başkan Çoban'a teşekkür eden heyet başkanı Doğu Darfur Eyaleti Tarım ve Hayvancılık Bakanı Elfadil Abdulbakı ise Türkiye'nin gelişim ve kalkınma alanındaki tecrübelerini Sudan’a aktarmak istediklerini, bunun için de Hayrat Vakfı'nın proje önderliğinde bu tür ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Sudan halkının Türkiye'yi ve Türk insanını çok sevdiğini vurgulayan Elfadil Abdulbakı, Türkiye'yi İslam ülkelerinin bir araya gelerek daha çok kalkınması adına öncü bir ülke, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ise Alemi İslam'ın lideri olarak gördüklerini ifade etti.
 
                Hayrat Vakfı Afyonkarahisar İl Temsilcisi Mesut Hizarcı'nın Sudan heyetine eşlik ettiği ziyaret, Afyonkarahisar ile Sudan’daki belediyelerin ve yerel idarelerin yönetim şekli hakkında görüş alışverişinde bulunulması ile sona erdi.
 
Editör: Haber Merkezi