“Sporla Mutlu Yaşa Projesi”nin Protokolü İmzalandı.

Herhangi bir suç nedeniyle denetimli serbestliğe tabi olan yükümlülerin, kişisel gelişimlerini destekleyerek cezalarını toplum içinde çekerek topluma kazandırılmalarını sağlamak amacıyla Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Sporla Mutlu Yaşa Projesi’ nin protokolü Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın başkanlığında imzalandı.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı toplantı salonunda Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın başkanlığında gerçekleştirilen ‘Sporla Mutlu Yaşa Proje’sinin protokol imza törenine Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Mehmet Yeşilırmak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, Orman İşletme Müdür Vekili Esat Şimşek, Fidanlık Müdür Vekili Mutlu Tepe, Gençlik Merkezi Müdürü İsmail Kılınç ve Salar Belediye Başkanı Cengiz Taşpınar katıldılar.

 

Görüş alış verişinin yapıldığı ziyarette proje detayları hakkında Denetimli Serbestlik Müdür Vekili Mehmet Yeşilırmak tarafından bilgiler verildi. Konuşmasında Valimiz Hakan Yusuf Güner’in öncülüğünde madde bağımlılığıyla mücadele konusunda yapılan çalışmalara değinen Yeşilırmak; “Madde kullanan bireylerin günlük yaşam düzenlerini yeniden yapılandırmaları ve boş zamanlarını nitelikli şekilde değerlendirebilecekleri faaliyetlere yönelmeleri, maddeden uzak durmalarını sağlayacak değişikliklerin başında gelmektedir. Nitekim konunun toplumsal boyutu göz önünde alınarak Afyonkarahisar Valiliği tarafından 2015 yılı içerisinde hazırlanan “Zararlı Alışkanlıklar ve Madde Bağımlılığı Eylem Planı” kapsamında da “İlimizde Madde Bağımlısı Olan Kişilerin Seçilerek Meslek Edinmeleri ve Sosyal Hayata Kazandırılmasının Sağlanması için Kursların Açılması, Çalışmaların Yapılması” başlıklı eylem maddesine yer verilmiştir. Söz konusu eylemi hayata geçirebilmek amacıyla, uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmaları nedeniyle denetimli serbestliğe tabi olan kişilerin spor faaliyetleri kapsamında masa tenisi kursuna katılması planlanmaktadır.”dedi.

 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü iş birliğiyle yapılan projenin çok anlamlı ve yerinde bir proje olduğunun altını çizen Vali Yardımcısı Erhan Günay, sağlam kafa sağlam vücutta bulunur sözünü hatırlatarak, herkesin en az bir spor dalıyla uğraşması gerektiğini, böylece sağlığına sağlık katmanın yanında birçok kötü alışkanlıkların unutulacağını ve zamanlarının en iyi şekilde değerlendirilebileceğini söyledi.

 

Toplantı sırasında kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından bu tür sosyal sorumluluk kazandıran projelere her türlü desteği vereceklerinin sözlerini alan Vali Yardımcısı Erhan Günay, bu ve bunun gibi projelerle Afyonkarahisar’ın çok yol kat edeceğini belirtirken emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

‘Sporla Mutlu Yaşa Projesi’nin protokolünün imza töreni Vali Yardımcısı Erhan Günay’ın başkanlığında atılan imzalarla sona erdi.

Editör: Haber Merkezi