SosyalBen Derneği Afyonkarahisar’da Saha Çalışması Gerçekleştirdi
 
 
SosyalBen Derneği gönüllüsü 13 genç bir köy okulundaki 90 çocukla atölye çalışmaları gerçekleştirdi. Atölyeye katılan çocuklar, keyifli vakit geçirirken sosyal becerilerini geliştirme şansı yakaladı.
 
Türkiye’de ve dünyada toplamda 51 farklı ilde çocuklarla saha çalışmaları gerçekleştiren SosyalBen Derneği, bu defa 6-10 Şubat tarihlerinde Afyonkarahisar’da çocuklarla buluştu. Atölye çalışmalarına katılan 90 çocuk; Dans, İcat, Müzik, Resim, Tiyatro ve Yaratıcı Yazarlık eğitimleriyle sosyal becerilerini geliştirdi. Keyifli vakit geçirirken öğrenen çocukların, kişisel gelişimlerine yönelik çalışmalar yapılırken; ufuklarının genişlemesine, özgüvenlerinin güçlendirilmesine, yaşadıkları yerden sorumlu bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlandı.
 
Saha çalışması sırasında Dinar Belediyesi’nin ve özellikle Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar’ın desteklerine dair memnuniyetlerini ifade etmek isteyen SosyalBen Derneği gönüllüsü gençler, kendisine bir teşekkür ziyaretinde bulundu.
 
SosyalBen Derneği, 7-13 yaş arası çocukların sosyal becerilerini ve benliklerini keşfetmelerini ve geliştirmelerini amaçlayan, bu amaç doğrultusunda ulusal ve uluslararası düzlemde kişisel gelişimlerine katkı yapacak saha ve eğitim çalışmaları gerçekleştiren, çocuk ve gençlerin yaşadıkları dünyadan sorumlu yetişkinler olarak yetiştirmeleri için sosyal sorumluluk, girişimcilik ve gönüllülük bilinçlerini ve becerilerini güçlendirmeyi amaçlayan bir sivil toplum kuruluşudur.
 
Amacı, dezavantajlı bölgelerde yaşayan 7-13 yaş aralığındaki çocukların sosyal gelişim ve sosyal kimliklerini desteklemek, ufuklarını genişletmek, özgüvenlerini güçlendirerek daha mutlu bireyler olarak yetişmelerine katkı yapmak, paylaşım ve toplumsal yaşam bilinci kazanmalarını desteklemek ve tüm bunların sürekliliğini sağlamaktır. Çoğunluğu üniversite öğrencilerinden oluşan 350’yi aşkın gönüllüsüyle Türkiye’nin dört bir yanında ve Dünyanın farklı ülkelerinde saha çalışmaları gerçekleştirmektedir.
 
 
Editör: Haber Merkezi