SOSYAL VE EKONOMİK İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

Hamm Belediyesi'nin özel daveti üzerine geçen hafta içerisinde Almanya'nın Hamm kentine giden Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, kardeş şehir Hamm Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petarmann' la görüşmelerde bulundu.

Hamm Büyükşehir Belediyesi'nin daveti üzerine her yıl geleneksel olarak düzenlenen "40. Yıl Büyükşehir Hamm" etkinliklerine katılmak üzere Hamm'a giden Başkan Burhanettin Çoban'a Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser, Belediye Meclis Üyesi ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Günay Kart, Belediye Meclis Üyeleri Mustafa Albay, Oktay Okay ve FSM Tenis Kulübü Başkanı Hüseyin Çetinbaş eşlik etti.

PROTOKOL İMZALANDI

Ziyaretler çerçevesinde ilk olarak Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile Hamm Büyükşehir Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, kardeş şehir bünyesindeki ilişkilerin yoğunlaştırılması yönünde 2015 - 2016 yılları için ortak bir çalışma sözleşmesi imzaladı. Buna göre;

Belediyeler arası personel ve stajyer değişimi

 

Gençlik mübadelesi

 

Kardeş okulların güçlendirilmesi ve genişletilmesi

 

Hamm'daki yüksek okullar ile Afyon Kocatepe Üniversitesi arasındaki ortak çalışmaların yoğunlaştırılması

 

Hamm'daki uyum çalışmalarında Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin desteği

 

Gençler arasında futbol ve tenis turnuvası düzenlenmesi

 

Gönüllüler hizmetinde ortak çalışmalar

 

Yaşlılar ve özürlüler ile ilgili ortak çalışma

 

Ekonomik teşkilatlarının ortak çalışmaları

 

Vatandaşlık hizmetlerinin yoğunlaştırılması konusunda karara varıldı.

 

        İmzalanan sözleşme gereği, gelecekte bu alanlarda ortak proje ve faaliyetler geliştirilip uygulamaya konulması,  Hamm ve Afyonkarahisar Belediyelerinin birbirlerinden öğrenecekleri bilgi ve deneyimleri, her iki şehirde yaşayan insanlara yönelik daha iyi hizmet götürebilmesi amaçlanıyor.

 

Protokol imza törenine Büyükşehir Belediye Baskanı Thomas Hunsteger-Petermann,  Gençlik, Sosyal ve Sağlık Daireleri Başkanı Theodor Hesse, Sosyal Entegrasyon Dairesi Başkanı Wolfgang Müller ve Vatandaşlık Dairesi Başkanı Thomas Köster katıldı.

 

 

 

EKONOMİK İLİŞKİLER GELİŞECEK

 

Ziyaretler ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi yönünde Dortmund Ticaret Odası Başkanı Reinhard Schulz'a yapılan görüşmelerle devam etti. Kurumlar arası tanıtımın yapıldığı toplantıda ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve Dortmund Ticaret Odası Başkanı Reinhard Schulz, birlikte neler yapabilecekleri konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulundu. Afyon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hüsnü Serteser burada yaptığı konuşmada Afyonkarahisar'ın ekonomik potansiyelini anlattı. Afyonkarahisar'ın özellikle hayvancılık, kültür, gıda ve termal turizm potansiyelini anlatan Serteser; kardeş şehir ile her türlü işbirliğine hazır olduklarını söyledi.

 

 Heyet ayrıca Hamm ekonomik Kalkınma Kurumu'nu ziyaret ederek bilgilendirme toplantısına katıldı. Buradaki toplantıda da Serteser,  yine Afyonkarahisar ve ticaretini aktarırken  Hamm Ticaret ve Ekonomi Destek Kurumundan Britta Obszerninks ile Martin Löckmanns projelerini tanıttı.

 

ULUSLARARASI TURNUVALAR DÜZENLENECEK

 

Temasların son gününde ise FSM Tenis Kulübü Başkanı Hüseyin Çetinbaş, Hamm Tenis Kulübü Başkanı Robert Hampe ile bir görüşmede bulundu. Afyon FSM Tenis Kulübünün  bir çok milli sporcu yetiştirildiğini öğrenen Hamm Tenis Kulübü Başkanı, milli sporcu yetiştiren bir kulüple işbirliği yapacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu görüşmede her iki kulüp kendini tanıttı ve Afyonda uluslararası bir turnuva yapılması konusunda görüş birliğine vardı.

 

ÜNİVERSİTELER ARASI İŞBİRLİĞİ

 

      Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Hamm Hochschule Üniversitesi arasında eğitim alanındaki karşılıklı fikirlerin ortaya konduğu ziyarette işbirliğinin önemine dikkat çekildi. Ziyarette Hamm Hochschule Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Klaus Zeppenfeld ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Conkar üniversitelerin tanıtımını yaptı.

 

 Hamm Gençlik Daire Başkanı Heinz Thomas ile de bir araya gelen heyet öğrenci değişim ve detayları ile ilgili görüş alışverişinde bulundu

 

 ALMANYA'NIN EN BÜYÜK CAMİİ'NE ZİYARET

 

Köln'de şehir turu yapan Başkan Çoban ve beraberindeki heyet, Köln Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DITIB) Genel Başkanı Nevzat Yaşar Aşıkoğlu ile bir araya geldi. Almanya'nın en büyük Camii olan Köln Merkez Camii inşaatında incelemelerde bulunuldu.

 

  Ziyaretleri çerçevesinde heyet ayrıca kardeş şehir Hamm Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenleneni "40. Yıl Büyükşehir Hamm" etkinliklerine katıldı.

 

 

Editör: Haber Merkezi