Sofralar Parsak’la şenlendi

 

Hıdırellez günü dolayısıyla şenliklere katılan MHP Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, şenlikte vatandaşların sofralarına misafir edilerek, uzun uzun sohbet etme imkânı buldu. 

 

Milliyetçi Hareket Partisi’nin milletvekili adayları ve partililer seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, İhsaniye Döğer Sarıcaova’da düzenlenen Hıdırellez şenliklerine katıldı. Ardından Işıklar kasabası ile Dinar ilçesi Hıdırellez şenliklerine katılarak vatandaşlarla biraraya geldi. Vatandaşlar Parsak’ı bağrına bastı. Mehmet Parsak’a şenliklerde MHP Merkez İlçe Başkanı Alper Yağcı, MHP 2. sıra milletvekili adayı Aziz Aslan, ilçe, belde teşkilat başkanları ve çok sayıda partili eşlik etti. 

SOFRALARA MİSAFİR EDİLDİ

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Mehmet Parsak, bugün ki çalışmalarına, Kızılören’den başladı. Çocuklara ve yaşlılara özel ilgi gösteren Parsak, gittiği yerlerde halkın gönlünde taht kurmayı başardı. Parsak Kızılören ziyaretlerinin ardından İhsaniye Döğer Sarıcaova’da düzenlenen Hıdırellez şenliklerine katıldı. Burada da vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Parsak, şenlikte vatandaşların sofralarına misafir edilerek, uzun uzun sohbet etme imkanı buldu. Daha sonra Parsak, Işıklar kasabası ile Dinar ilçesi Hıdırellez şenliklerine katıldı.

SGK PRİMİNİ KALDIRACAĞIZ

Gittiği birçok yerde Milliyetçi Hareket Partisi’nin seçim beyannamesini vatandaşlara anlatan Parsak, bu yönde de tek umudun MHP’de olduğu mesajını verdi. Parsak, “Kadınlarımıza çocuklarımıza ve engellilerimize yönelik davalarda zaman aşımı kaldırılacak, mahkeme ve harç masrafı alınmayacaktır. Emeklilerimize Mart ve Eylül aylarında 1400’er lira olmak üzere yıllık iki asgari ücret tutarında emekli desteği hakkı tanıyacağız. Cumhurbaşkanı milletvekili emeklisi aynı tutarda ödenek alacaktır. Emeklilerin banka promosyonu alabilmelerinin önünü açacağız. Esnafımızın emekli aylığından kesilen SGK primini kaldıracağız. Sağlık hizmetinde alınan ek ücret ve katılım payı uygulamasına son vereceğiz” dedi.

KADIN İSTİHDAMINI YAYGINLAŞTIRACAĞIZ

Emeklileri enflasyona ezdirmeyeceklerini, emekli aylığı zammını özel bir endeksle belirleyeceklerini kaydeden Parsak, “Emekli aylığı hesabından refah payını çoğaltacağız. Yaşa ve prim gün sayısına takılanların mağduriyetini mutlaka gideceğiz” diye konuştu. Kadınlara yönelik projelerden de söz eden Parsak, “Kadın istihdamını yaygınlaştıracağız. Kadınlara doğum için doğum borçlanma hakkını getireceğiz. Aile birliğinin korunması amacıyla çalışan eşlerin aynı il içinde görev yapmalarını tesis edeceğiz. Girişimci kadınlara yüzde 50’si hibe olmak üzere destek vereceğiz. Şiddete maruz kalan kadınlara adli yardım desteği sağlayacağız ve zaman aşımı mahkeme harç ve masraflarından muaf tutacağız” diye konuştu.

SOSYAL REFAHI ARTIRACAĞIZ

Sosyal refahı artıracak destekleyici düzenlemeler yapacaklarını vurgulayan Mehmet Parsak, muhtaç ailelere, harcama kartı hilal kart imkanı sunulacağını belirterek şunları söyledi: “Kamu arazilerini yoksul vatandaşlarımıza tahsis edeceğiz. Çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak. Mazot 1 lira 75 kuruş olacak. Yetim ve öksüz evlatlarımıza aylık 100 lira bağlayacağız. Şartlı eğitim ve sağlık yardımını 50 lira artıracağız. Yoksullara yönelik toplu konut yatırımında belediye harçları sıfırlayacağız. Vatandaşlarımız borç ve yüksek faiz sarmalından kurtarılacaktır. 65 yaş aylığı 300 liraya yükseltilecektir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi