SMMM STAJI GİRİŞ SINAVI
TARİHLERİ 1 ARALIK-31 ARALIK
 
Afyonkarahisar Muhasebeci Mali Müşavirler Odası  Başkanı Kadir Arık, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Stajı Giriş Sınavı’na başvurular 1 Aralık -31 Aralık olduğunu söyledi.Arık , mali müşavir olmak isteyenlerin bu tarihe kadar başvuru yapmaları gerektiğine dikkat çekti. 

ASMMMO Başkanı Kadir Arık , mali müşavirlik mesleği süreçlerinden biri olan SMMM Staja Başlama Sınavı için başvuru tarihinin yaklaştığını hatırlatarak, konu ile ilgili açıklama yaptı. Bu dönemki sınav başvurusunun 1 Aralık 2016 tarihinden 31 Aralık a kadar yapılması gerektiğini hatırlatan ASMMMO Başkanı Arık şunları kaydetti: "Mali müşavir stajını başlatmak isteyen bir adayın, Staja Giriş Sınavı’ndan 60 puan alması gerekmektedir. Staja Giriş Sınavı’nda Temel Eğitim ve Staj Merkezi’ne (TESMER) nakit yatırılması gereken sınav ve dosya harçlarını adaylar, kredi kartına 3 taksit şeklinde yatırabilirler."

Öte yandan; üniversitelerin, ‘İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı dört yıllık bölümleri ile denkliği YÖK tarafından verilmiş bilim dallarından mezun olanların girebileceği ‘SMMM Stajına Giriş Sınavı’na başvurular; Nisan, Ağustos ve Aralık ayları olmak üzere, yılda üç dönem yapılıyor. ASMMMO Başkanı Arık, "Staj süresi üç yıldır. Stajın ardından ise SMMM Yeterlilik Sınavı gerçekleşmekte ve bu sınavda da başarılı olunması halinde, SMMM ruhsatı almaya hak kazanılmaktadır." dedi.
 
Editör: Haber Merkezi