“SİZLERLE GURUR DUYUYORUM”
 
        FETÖ terör örgütünün darbe kalkışmasına karşı ülkenin tamamında devam eden demokrasi nöbetinin on dördüncü gününde Afyonkarahisar halkı meydanları boş bırakmayarak, demokrasiye ve hükümetine sahip çıkmaya devam ediyor. Cumhuriyet Meydanı’nda Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşen demokrasi nöbetinde terör örgütüne olan tepki çığ gibi artarken, demokrasiye olan güven ise gün geçtikte tırmanıyor. Burada yaptığı konuşmada Afyonkarahisarlılar’a seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “Sizlerle gurur duyuyorum, Bayrağımıza, milletimize, vatanımıza hükümetimize sahip çıktınız. Allah sizlerden razı olsun. Burada sizlerle olmamın verdiği mutluğu kelimelerle ifade etmek çok zor ama şunu bilin hepinizi gönülden seviyorum” diye konuştu. Kurtuluş Savaşı'nda müthiş bir destan yazan milletimizin, 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı koyarak ikinci bir İstiklal destanı yazdığına dikkat çeken Bakan Eroğlu; "Bu meydanlarda demokrasi nöbeti tutmak hudut boylarında tutulan nöbeti gibidir. Bundan hiç tereddüdünüz olmasın. Bu nöbette olanlar inşallah Allah'ın lütfüyle cennete buluşacaklar. Duamız ve niyazımız budur.” dedi.
 
                “BU HAİNLERİN KÖKÜ DIŞARIDA”
 
            Aziz milletimizin dünyada örnek olacak tarih olacak bir destan yazdığını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu;  Başka ülkelerde böyle bir destanı yazan başka bir millet yok. Bu zaferi kazanan aziz milletimizdir. Milletimize, bütün Afyonkarahisarlılar'a ve 79 milyon vatandaşımıza şükranlarımı arz ediyorum. Allah sizlerden razı olsun. Yüz FETÖ terör örgütü olsa Afyonkarahisar'daki yiğitler onları tepelemeye yeter. Bu hainler, kökü dışarıda olan Türkiye'yi bölmek parçalamak isteyen bazı ülkelerin maşası olan alçaklardır. Hatta çukurun çukurudur. Tarihimizde, Osmanlıda, Selçukluda ve Cumhuriyet döneminde değişik darbeler olmuştur. Ama hiçbir darbede vatandaşına uçakla bomba atılmamış, helikopterden taranmamış, tanklarla insanlar şehit edilmemiştir.TBMM hiçbir zaman bombalanmamıştır. Cumhurun bulunduğu mekan ve kurumlar bombalanmamıştır. Ama şunu sandılar “biz darbe yaparız Türkiye'yi böleriz, parçalarız efendilerimize teslim ederiz” diye düşündüler. Ama kahraman Türk milletini hesap edemediler. Ben de bu kahraman milletin bir ferdi olmaktan gurur duyuyorum. İnanın halkımızın bu mücadelesi, bütün dünya tarihine kahraman bir milletin destanı olarak yazılacaktır” dedi.
 
“BU MİLLET EĞİLMEZ BU BAYRAK DÜŞMEZ”
 
           Her şerden hayır çıkacağına olan inancına vurgu yapan Bakan Eroğlu; “Bizim talebimiz şudur, inşallah bu şerden bir hayır çıkacaktır. Çünkü Cenab-ı Allah bu milleti seviyor bu milletin bahtı açık. Çünkü bu millet yıkılsaydı Allah korusun son kale düşerdi. Allah'ın izni ve sizlerin ferasetiyle şanlı bayrağımız bu topraklarda ilelebet dalgalanacaktır ve minarelerden ezanlar ilelebet okunacaktır. Bu topraklar bizim topraklarımız. Allah'ın izniyle bu millet eğilmez bu bayrak düşmez. Bu hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır, bundan kimsenin şüphesi olmasın. 15 Temmuz gecesi Cumhurbaşkanımıza, 'Bunların gözü dönmüş, bir ekip geliyor sizi bir Yunan adasına götürelim' demişler. Cumhurbaşkanımız hemen kükremiş, 'ne demek adaya gitmek, biz kefenimizi giyerek çıktık bu yola' karşılığını vermiş. Allahın izniyle hepimiz kefenimizi giyerek bu yola çıktık." diye konuştu.
 
“BUNLAR AKILLARINI 1 DOLARA SATMIŞLAR”
 
        Asker elbisesi içine girmiş teröristleri kahraman Mehmetçik ile karıştırmamak gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu; “Bu darbeciler asker elbisesi içine bürümüş teröristlerdir. Yalnız bunları kahraman Mehmetçiklerle karıştırmayın. Bunlar TSK içerisinde yüzde 1,5. Bunların çoğunun cebinden de güya okunmuş muhtemelen 'şeytan tarafından okunmuş' 1dolarlar çıktı ama onlar fayda etmedi. Bunlar akıllarını maalesef 1 dolara satmışlar. Bunların akılları 1 dolar kadar. Sorgulamalar sırasında bir arkadaşım bir albaya 'nasıl kandırıldınız' diye sormuş. Şöyle cevap vermiş: 'Bize bunu mehdi olarak tanıttılar, biz de inandık. Hatta okunmuş 1 dolar gönderdiler. Başınız derde girince ismini anarsanız onun himmeti ulaşır dediler. Ben burada perişan oldum çağırıyorum çağırıyorum gelmiyor bu hain okyanus ötesinde yatıyor' demiş. Onlar yeni anladı ama milletimiz çok önceden kavradı bunları. Kamu kurumlarına, polise, askeriyeye sızmış olan bu hainleri tamamen arındıracağız. Bu mikroplardan devlet daireleri tamamen temizlenecek. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.
 
“KİMSE RÜYASINDA BİLE DARBE YAPAMAZ”
 
         Bundan böyle hiç kimsenin rüyasında bile darbe yapmayı aklından geçiremeyeceğini aktaran Bakan Eroğlu sözlerini şöyle tamamladı; “Darbe girişiminden sonra bu alçaklar, özellikle ekonomik olarak Türkiye'yi nasıl çökertiriz diye harekete geçme cüretinde bulundular; ancak aziz milletimiz bu ekonomik darbe girişimine de gereken cevabı verdi. Hakikaten ekonomimiz dimdik ayakta, yatırımlarımız artan hızla devam edecek. Hatta ben bugün bakanlığımızın yatırımcı birimlerin topladım onlara dedim ki, bu millete vefa borcumuz var, bu borcumuzu daha ödeyemedik. Bundan böyle üç vardiya çalışacaksınız. Büyük bir seferberlik başlatıyoruz. Bu alçaklara büyük bir cevap vereceğiz. Allah'ın izniyle Cumhurbaşkanımızın koyduğu 3 tane büyük hedefi gerçekleştireceğiz. Birinci büyük hedef Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımaktır. 21. asır Türk asrı olacak. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi daha da pekiştirmemiz gerekiyor. Bunun en önemli yolu selamı yaygınlaştırmaktır. Selam zaten Peygamber Efendimizin sünneti ve emridir. Sizlerden ricam sabah kalktığınız zaman yolda tanıdık tanımadık birini gördüğünüzde ona selam verin tebessüm edin. Afyonkarahisar her zaman lider olduğu gibi peygamberimizin emrini yerine getirmede de Türkiye'ye örnek olacaktır. Bu sevgi, saygı birlikteliğimiz bizi daha da güçlendirecek. Bundan böyle hiç kimse rüyasında bile darbe yapmayı aklından geçiremeyecek" ifadelerini kullandı.
 
          Meydanda Afyonkarahisar Belediyesi Musiki Eğitim Merkezi Mehteran Takımı ve halkın büyük sevgisi ile karşılanan Bakan Veysel Eroğlu, kendisiyle toplu fotoğraf çekinmek ve öz çekim yapmak isteyen hiçbir vatandaşı kırmadı. Program arasında ve sonunda Kanal 3 televizyonuna konuk olan Bakan Eroğlu, tüm dünyaya Türkiye'de demokrasi ve ekonomik olarak her şeyin yolundu olduğunu ve yatırımcılara Türkiye’ye davet etti. 
 
“MİLLETİMİZ DESTAN YAZDI”
 
      Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise 15 Temmuz gecesi milletimizin demokrasiye sahip çıkmasının tarih kitaplarında yerini alacak bir destan olduğunu söyledi. Bu hainlere ve hainlerin emellerine hizmet eden darbecilere karşı büyük kahramanlık gösteren Türkiye Cumhuriyetimizin o mümtaz halkını canı gönülden kutladığını dile getiren Başkan Burhanettin Çoban; “Burada sadece Afyonkarahisarlılar yok. Biliyorsunuz Afyonkarahisar termal turizm şehri. İlimizdeki çeşitli termal otellere gelen çok değerli misafirlerimiz de bu kutlu nöbete bizimle birlikte katılıyorlar. Bunun yanında Afganistan, Irak, İran ve Azerbaycan'dan misafirlerimiz var. Ben uzaktan yakında gelen herkese teşekkür ediyorum. 15 Temmuz gecesi, sadece Türk tarihinde değil, dünya darbe tarihlerinde tarih kitaplarına geçecek ve okullarda okutulacak anlamlı bir gecedir. Bunun anlamlı olması darbe olmasından değil, halkın demokrasiye sahip çıkmasından ve emniyet güçlerimizin kahramanlığındandır. Nasıl 81 vilayette 15 Temmuz gecesi insanlarımız meydana inmişse, helikoptere, tanka ve uçağa karşı göğsünü siper etmişse ölümü göze almış ve darbeyi engellemişse elbette bu, önemsenecek ve demokrasi tarihine geçecek bir davranıştır.
 
“MEYDANIN DÜZENLENMESİNDE BİRİNCİ DERECE YETKİLİYİZ”
 
           Belediye olarak ilk günden itibaren bu meydanın düzenlemesinde her türlü tedbirin alınmasında birinci derecede görevli ve yetkili kurum olduklarını ifade eden Başkan Burhanettin Çoban konuşmasına şöyle devam etti; “Ben hainlere ve hainlerin emellerine hizmet eden bu darbecilere karşı gerçekten büyük kahramanlık gösteren Türkiye Cumhuriyetimizin o mümtaz halkını canı gönülden kutluyorum. Allah FETO denen yalancı peygambere ve ona inanlara artık gerçekleri göstersin. Elbette hainler gerekli cezayı çekecekler. Hep burada söylüyoruz bütün olaylara rağmen anlatılan olaylara rağmen maalesef hala daha efsunlanmış, büyülenmiş, hipnotize edilmiş insanlarımızda gerçekleri görmeme isnadını görüyoruz. Ey Allah'ım bir insanın bu kadar geri zekalı ve aptal olmaması, kafasını bu kadar kiraya vermemesi lazım. 10 dakika düşünseler, televizyonlara, internetlere baksalar gerçeği görecekler ama maalesef hala gerçekleri göremiyorlar. Belediye olarak ilk günden itibaren bu meydanın düzenlemesinde her türlü tedbirin alınmasında birinci derecede görevli ve yetkili kurumuz. İlk üç gün belediyeden arkadaşlarımız burada her türlü ikramı ve düzeni sağladılar. Ancak dördüncü günden itibaren sağolsun biz aramadan talep etmeden işadamlarımız ve hayırsever kurumlarımız, otellerimiz ikram noktasında üzerlerine düşenin fazlasını yerine getirdiler. Bu anlamlı nöbetimizde bizlere destek veren kurumlara ve işadamlarımıza gönülden teşekkür ediyorum.” dedi.
 
Editör: Haber Merkezi