Sizden bir tebessüm isteyebilir miyim?
 
Üniversite öğrencisi Enes Tutuk Afyonkarahisar Yeşilyol caddesinde farkındalık yaratmak için ‘Sizden bir tebessüm isteyebilir miyim?’ sloganıyla bir eylem gerçekleştirdi.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları öğrencisi Enes Tutuk Afyon karahisar’ın en işlek caddelerinden olan Yeşilyol’da farkındalık yaratmak için bir eylemde bulundu. Tutuk Sizden bir tebessüm isteyebilir miyim? pankartı hazırlayarak Yeşilyol caddesinde yerini aldı. Vatandaşların meraklı bakışlarla takip ettiği Enes Tutuk hem gülümsedi hem gülümsetti.
Tutuk; “Biz tebessüm etmeyi unuttuk.  Gerçekten de günümüz şartlarında artık kimse kimsenin yüzüne bakmıyor hale geldi. Baksa bile yüzü somurtkan, hayattan soğumuş bir halde bakıyor.   Eskiden malımız mülkümüz yoktu, çok sıkıntılar çektik fakat huzurluyduk. İnsanlarda sevgi saygı vardı. Şimdi insanların her şeyi var ama mutlu değil. Bu durumun yeni nesil için sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Türk insanı olarak gülmeyi ve güldürmeyi seven bir toplumuz. Bizim insanımız en küçük iyiliğe bile verecek hiçbir şeyi olmasa dahi dualarla karşılık veren bir yapıya sahip. İçimizde olan şeyi gülümsemeyi unuttuk. Ben de bugün bu içimizde olan ve unuttuğumuz şeyi hatırlatmak istedim. İnsanlardan bir tebessüm istiyorum.” dedi.
 
Bazı vatandaşlar bu eylemi meraklı bakışlarla takip etti. Bazı vatandaşlar ise Tutuk’a sarılarak, gülümseyerek destek verdi.
 
Editör: Haber Merkezi