Şifalı Aşure Protokol Üyeleri Tarafından Vatandaşlara Dağıtıldı.

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Mevlana'nın Torunu Sultan Divani Hazretlerini Anma ve Şifalı Aşure günü etkinlikleri Valimiz Aziz Yıldırım katılımıyla Mevlevi Türbe Camii'nde gerçekleştirildi.
 
Cuma namazının kılınmasının ardından başlayan Şifalı Aşure dağıtım törenine Valimiz Aziz Yıldırım, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Müdürleri ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile çok sayıda vatandaş  katıldı.
Törende Belediye Mehteran Takımının gösterilerinin ardından, Belediye Müze Müdürü Hasan Özpunar tarafından Mevlana'nın Torunu Sultan Divani Hazretlerinin bugüne kadar gelmesine vesile olan 500 yıllık gelenek hakkında bilgiler verildi.
 
 
Törende söz alan Valimiz Aziz Yıldırım; “Hepiniz aşure günü programına hoş geldiniz. Bu Aşure geleneğini ve bunun gibi güzel geleneklerimizi devam ettiren kıymetli Belediye Başkanımıza, kıymetli hazuruna ve bizlere destek veren siz değerli Afyonkarahisarlılara ve misafirlerimize teşekkür ediyorum. Bu faaliyet önemli bir faaliyettir. Değerlerimizin ve kültürlerimizin bizden sonraki nesillere aktarılabilmesi için önemli bir faaliyettir.  
 
Editör: Haber Merkezi