Sevim: “Milli iradeye sahip çıkacağız”

 

Gün FM’de Gazeteci İsmail Akar’ın sunduğu Seçime Doğru programına MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim konuk olarak katıldı.

 

“Ülkemizin bu çıkmazdan kurtulması gerekiyor”

 

Aday olmaya karar verme sürecine değinen MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Ertuğrul Sevim, “Ülkemizin içinde bulunduğu durumda aday olmanın milli bir görev olduğunu düşünerek aday oldum. Ülkemizin bu çıkmazdan kurtulması gerekiyor. Aday adaylığı için müracaatta bulundum ve beşinci sıradan aday oldum. Bu benim için büyük bir gurur vesilesi oldu. Bunu bir memleket meselesi, bir ideoloji olarak görüyorum. Tüm gücümüzle vatandaşlarımızla buluşuyor ve partimizin çözüm önerilerini anlatıyoruz. 1 Kasım seçimleri hem halkımızın, hem de parlamenter rejimin vereceği önemli bir sınavdır. Bu bir bayrak yarışıdır. Bugün ben, yarın başkaları aday olabilir. Geçmişte de başkaları vardı. Milli iradeye sahip çıkacağız ve milletimize doğru bildiklerimizi anlatacağız” diye konuştu.

 

“Vatandaşı partimize karşı müspet gördüm”

 

Vatandaşın gündeminde seçimin olmadığını söyleyen Sevim, “4 ayda bir seçim yenilenirse elbette vatandaş seçimi gündeminde tutmaz. Türk halkını bu kadar politikanın içinde tutmaya gerek yok. İnsanlar ekonomik sıkıntılarla boğuşuyor. Bizler ilimizin her köşesini ziyaret ettik ve etmeye devam edeceğiz. Vatandaşı partimize karşı müspet gördüm. Herkes desteğini belirtti. Vatandaşta iktidara karşı sessiz bir tepki var. Vatandaş seçimi yaptıranın saray iradesi ve hükümet olduğunu biliyor ama bunu söylemiyor. Bu seçimi kimin istediği bellidir. Millet 7 Haziran sonucunda iktidara hata yaptığını söylemiş ve yanına bir ortak alarak ayrışmayı bitirmesini söylemiştir. En uygun ortak da bence CHP idi. Bizim genel başkanımız da seçimin sonuçlandığı akşam bunu söylemiştir” şeklinde değerlendirmede bulundu.

 

“Terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız”

 

Terör olayları dolayısıyla toplumun travma yaşadığını belirten Sevim, “Afyonkarahisar halkı da yaşanan acı olaylar dolayısıyla çok üzgün. Neden bu hale gelindi? Uygulanan politikalar yanlıştır. Genel Başkanımız da bunu defalarca söylemiştir. Ayrıca ekonominin kötü gidişi ve belirsizlik de halkımızı üzüyor. İnsanlarda umut kalmamış. Herkes seçim sonucu değişmez, niye seçim yapıyoruz diyor. Tüm sorunlarla ilgili partimizin seçim önerileri vardır. MHP iktidarında çözüm süreci denen ihanet süreci bitirilecektir. Terörün ve bölücülüğün kökünü kazıyacağız” diye konuştu.

 

Editör: Haber Merkezi