SEVİM: MHP TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAK

 MHP Tanıtım ve Medya İlişkilerinden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Ertuğrul Sevim, "Seçim için hazırlıklarımıza başladık. Seçim beyannamemiz konusunda Genel Merkezimiz son rötuşları yapıyor, beyannameyi Genel Başkanımız Devlet Bahçeli açıklayacak. Ama şunu bilmenizi isterim, milletin ihtiyaç hissettiği her şey bu beyannamede olacak" dedi.

Sevim,  7 Haziran'da yapılacak genel seçimlere yönelik partisinin seçim çalışmaları hakkında bilgi verdi.

 "Kongre salonlarında 2 hatta 3 adaylı seçimlerle, iktidar partisine demokrasi dersi verdik. Teşkilatlarımız heyecanla seçime hazır olduklarını gösterdi" diyen Sevim, "Bugüne kadar 18 ilçe kongremiz ve il kongremiz tamamlandı. Önümüzdeki hafta aday adaylarımızı kamuoyu ile paylaşmaya başlayacağız. 21 Mart Nevruz günü, büyük 11. olağan kurultayda MHP’nin iktidar yürüyüşünü hep birlikte başlatacağız" ifadelerini kullandı. Sevim, önümüzdeki hafta sonu Kızılcahamam'da 27 Şubat-1 Mart tarihleri arasında İl Başkanları Toplantısı yapılacağını, bu toplantıya katılmak üzere Afyonkarahisar İl Başkanı Raşit Demirel’in yarın Ankara’ya hareket edeceğini bildirdi.  "Bütün bunlar netice itibarıyla seçim hazırlığıdır. 21 Martta, Arena'da büyük kurultayımızla adeta düğün havasında toplanmak suretiyle önemli bir süreci tamamlamış olacağız" şeklinde konuştu.

 

"CUMHURİYET TARİHİ BOYUNCA EN ÖNEMLİ SEÇİM 7 HAZİRANDA OLACAK" 

 Yapılacak seçimlere çok farklı anlamlar yüklediklerine işaret eden Sevim, "Bu seçimi, sıradan siyasi partilerin girip de yarıştığı bir seçim olarak görmüyoruz. Cumhuriyet tarihi boyunca en önemli seçim 7 Haziran olacak. Bir karar anı, kader anı olacak. Çünkü mevcut siyasi iktidarın 12 yıl boyunca ortaya koyduğu bizce bir tahribat var. Bu tahribatın bugün geldiği son nokta, uçurumun kenarı. Bu uçurumun kenarından ülkeyi çekip, alabilmek 7 Hazirana bağlı" değerlendirmesinde bulundu.

 "TEMAYÜL YOKLAMASI, HATA PAYIMIZI EN AZA İNDİRECEK"

MHP Genel Merkezi tarafından adayların tespiti ve kayıt altına alınmasıyla ilgili elektronik ortamda çalışmanın yapıldığını bildiren Sevim, "Genel Merkezimizin kurduğu ‘Tek çatı' diye bir sistemimiz var. Adaylar, sayfamıza girerek bilgilerini yazacak, müracaat için Genel Merkezimize gittiğinde bekleme olmayacak. Bilgiler anında Genel Merkezimize ulaşacak” diye konuştu.

Sevim, temayül yoklaması yapılacağının da bilgisini vererek, "Partimiz aday belirleme metodu olarak, merkez yoklaması yöntemini tercih ettiğini YSK'ya bildirdi. Bu, son dönemlerde hep tercih edilen yöntem. Yalnız Genel Merkez organları nezdinde belirli kriterler ortaya koymak şartıyla taşradaki teşkilatlarımızın niyetlerinin ne olduğunu tespit edilmeye çalışılacağı bizlere bildirildi. İki veya üç kriter üzerinden böyle bir yoklama yapılacağı, geniş anlamda teşkilat sorgulaması olacağı Genel Merkezimiz tarafından açıklandı. Bunun yanı sıra aday bazlı anketlerimiz de sahada olacak. Bunların ışığında ortaya çıkacak sonuç, adayların tespitinde MHP'nin hata payını en aza indirecektir" ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi