Sever: "Haksızlığa uğrayanın partisi değil, hakkı önemlidir"

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Vedat Sever, Atatürk İlkokulu'nda "torpil isteği"nin gündeme getirdikten sonra torpili isteyen İl Genel Meclisi Bolvadin Üyesi Yener Sevim'in açıklamalarına cevap verdi. Vedat Sever,  "Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partili ve Eğitim Bir-Sen'li bir müdür haksızlığa uğradığında, onun da yanındayız" dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkan Yardımcısı Vedat Sever, Atatürk İlkokulu'nda yaşanan torpil iddiaları hakkında yeni bir açıklama yaptı. Vedat Sever'in açıklaması şöyle:
"İl Başkanımız Sayın Kemal Demirkırkan, Çarşamba günü yaptığı basın toplantısında, Atatürk İlkokulu'nda İl Genel Meclisi Bolvadin Üyesi Yener Sevim'in kızının sınıfının değiştirilmesini istediğini, buna karşı çıkan Okul Müdürü Eşref Balcı'nın da hem kendisi, hem İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın tarafından baskıyla karşılaştığını açıklamıştı. Buna karşılık cevap veren Yener Sevim, bir veli olarak talepte bulunduğunu, olayın siyasetle ilgili olmadığını söyledi. Buradan soruyoruz: Olayın eğitim boyutundan siyaset boyutuna taşınmasına kim neden oldu? Madem sadece veli olarak talepte bulunuldu, neden İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ve İl Milli Eğitim Müdürü Metin Yalçın olaya müdahil oldu?
Eşref Balcı baskılar karşısında onurlu duruş sergileyerek istifa etmiştir. Balcı'nın istifasından sonra, bu sefer Atatürk İlkokulu'nun Müdür Yardımcısı ile temas kurulmuş, Yener Sevim'in isteğinin yerine getirilmesi istenmiştir. Hatta Müdür Yardımcısı'na, Yener Sevim'in isteğinin yerine getirilmemesi hâlinde en yukarıya kadar olayın götürüleceği söylenmiştir. Sonuçta, Yener Sevim'in isteği, bu baskılarla yerine getirilmiştir.
 Zannediliyor ki Eşref Balcı, partisini ve sendikasını bize kötüledi. CHP İl Başkanı Kemal Demirkırkan ile Eşref Balcı arasında bir görüşme dahi yapılmamıştır. Demirkırkan, kendisine gelen bilgiler doğrultusunda gerekli araştırma yapmış, sonucu kamuoyuyla paylaşmıştır. Cumhuriyet Halk Partisi, herhangi bir okulu ya da okul müdürünü değil, mazlumun hakkını savunur, savunacaktır. Eşref Balcı'nın siyasi görüşü değil, haklı olup olmadığı bizim için önemlidir. Ne mutlu bize ki, AKP'li İl Genel Meclisi Üyesi Yener Sevim de, Cumhuriyet Halk Partisi'nin mazlumun feryadını duyurduğunu kabul etmiştir."
Editör: Haber Merkezi