“Şer güçler amaçlarına ulaşamayacak”
 
Özkal, “Saldırıyı gerçekleştiren maşalar ve arkasındaki şer güçler amaçlarına ulaşamayacak”
 
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerinde Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılı bütçesinin görüşmesi sırasında konuşan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal; İstanbul’da yaşanan saldırıyı şiddetle kınadı. Terörün, toplumu sindirme, yıldırma ve korkutma çabasının boş ve sonuçsuz bir uğraş olduğunu anlatan Milletvekili Özkal, “saldırıyı gerçekleştiren maşalar ve arkasındaki şer güçleri amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacak” dedi.
 
AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Hatice Özkal, Sağlık Bakanlığı’na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün 2017 yılı bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti grubu adına söz aldı. Konuşmasına İstanbul’da yaşanan hain terör saldırılarını kınayarak başlayan Milletvekili Hatice Özkal, terör örgütlerinin ve onu kullananların amaçlarına asla ulaşamayacağını söyledi. Terörle mücadelenin kararlılıkla devam edeceğini vurgulayan Milletvekili Özkal, “Geçtiğimiz cumartesi akşamı İstanbul’da Çevik Kuvvet’e yapılan bombalı menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırılarda şehit düşen 44 canımıza Allahtan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır; yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörünün toplumumuzu sindirme, yıldırma ve korkutma çabası; halkımızın birlik ve bütünlüğünü, düzenini bozma gayretleri boş ve sonuçsuz bir uğraştır. Bu saldırıyı gerçekleştiren maşaların ve arkasındaki şer güçlerinin amaçlarına hiçbir zaman ulaşamayacaklarını bir kez daha vurgulamak istiyorum. Türkiye DAEŞ, PKK ve FETÖ gibi terörist gruplarla bugüne kadar kararlılıkla mücadele etmiştir ve bundan sonra da mücadele etmeye devam edecektir. Bu böyle bilinmelidir” şeklinde konuştu.
 
HALK SAĞLIĞI RİSKLERİNİN ÜLKEMİZE GİRMEMESİ İÇİN ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR YÜRÜTÜLÜYOR
Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’ye giriş noktalarında sağlık tedbirlerini alma gibi önemli bir görevi olduğunu hatırlatan Milletvekili Hatice Özkal, bu önemin küresel salgın hastalıklarda Genel Müdürlüğü’n uyguladığı acil müdahalelerle bir kez daha ortaya çıktığını söyledi. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün boğazlar ve sahillerde de gerekli önlem, tedbir ve çalışmalar yürüttüğünü belirten Hatice Özkal, “Kuruluşu, bulaşıcı karantina hastalıklarının yayılmasını önlemek temeline dayanan Genel Müdürlüğün tarihçesi 1839 yılında kurulan Meclis-i Umuru Sıhhiye’ye kadar uzanmaktadır. Sağlık Bakanlığının dünyaya açılan penceresi olan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, Uluslararası önemi haiz halk sağlığı risklerinin ülkemize girmesini önlemek amacıyla, uluslararası giriş noktalarında gerekli her türlü sağlık tedbirini almak, halk sağlığını etkileyecek etkenlere karşı alınacak kontrol önlemlerini belirlemek ve uygulamakla görevlidir. Ulusal ve uluslararası antlaşmalar ve sözleşmelerden kaynaklanan yetkileri kullanarak görevlerini yerine getiren ve Osmanlı’dan bugüne kadar yaklaşık iki asırdır kesintisiz hizmet vermekte olan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, geçtiğimiz yıllarda ve günümüzde küresel salgın hastalıklarda uyguladığı acil müdahalelerle ülkemizin önemli bir kamu kuruluşu olduğunu ortaya koymuştur. Kurum, sağlık denetimleri, seyahat sağlığı hizmetleri, tele sağlık hizmetleri, gemi adamları sağlık işlemleri ile ilgili hizmetleri yerine getirmektedir. Kurum sağlık denetimleri hizmetleri kapsamında uluslararası öneme haiz halk sağlığı risklerini ülkemize girmesini önlemek amacıyla uluslar arası giriş noktaları ve boğazlarda gerekli her türlü sağlık tedbirini almakta ve uygulamaktadır.” ifadelerini kullandı.
 
47 BİN 934 KİŞİYE SEYAHAT SAĞLIĞI HİZMETİ VERİLDİ
Sağlıkta dönüşüm programının Türkiye Cumhuriyeti tarihinin önemli başarılarından biri olduğunu ifade eden Milletvekili Hatice Özkal, sağlıkta dönüşümün başarıya ulaşması dolayısıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile emeği geçen herkese teşekkür etti. Sağlık yatırımlarından Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün de gerekli payı aldığını ifade eden Milletvekili Özkal, Genel Müdürlüğün 2016 yılı faaliyetlerine ilişkin bilgiler verdi. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün yurt dışına çıkan Türk vatandaşlarının korunması adına yaptığı aşı çalışmalarına da değinen Özkal sözlerini şöyle tamamladı, “2016 yılında Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından  31 bin 297 gemiye serbest pratika, 31 bin 350 gemiye patenta verilmiş ayrıca 2 bin 715 gemiye de gemi sağlık sertifikaları düzenlenmiştir. Seyahat sağlığı hizmetleri kapsamında yurt dışına seyahat eden vatandaşlarımıza karşılaşabilecekleri sağlık riskleri ile ilgili bilgilendirme yapılmış, 47 bin 934 kişiye seyahat sağlığı hizmeti verilmiştir. 26 Bin 565 sarı humma aşısı, 10 bin 175 tifo  aşısı uygulanmış,  167 bin 420 adet de sıtma ilacı dağıtımı yapılmıştır. Tele sağlık hizmetleri kapsamında 2016 yılında Bin 179 kişiye uzaktan sağlık hizmeti yardımı verilmiştir. Gemi adamları sağlık işlemleri ile ilgili hizmetler kapsamında 38 bin 569 kişiye Gemi Adamı Sağlık Sertifikası düzenlenmiştir. Görev alanıyla ilgili olarak, Türk limanları arasında seyreden, yabancı ülke limanlarından Türk limanlarına gelen ve Türk boğazlarından transit geçen gemilerden mevzuata dayanılarak alınan sağlık resmi gelirlerinden ülke sağlık alt yapısına katkı sağlamak amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hastaneler için tıbbi cihaz alımları yapılmaktadır. Bu vesileyle, cumhuriyet tarihimizdeki gizli devrimlerden olan sağlıkta dönüşümü gerçekleştiren sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve Bakanımız olmak üzere emeği geçen tüm sağlık çalışanlarına milletimiz adına teşekkür ederim.”

Konuşmayı izlemek için tıklayın:

https://www.youtube.com/watch?v=JufzInrKVpI

 
Editör: Haber Merkezi