Şensoy: “Araç edinenlerin değil, Amaç edinenler savunabilir”

Demokrat Parti il başkanı Gürcan Şensoy 27 Mayıs darbesinin yıldönümü sebebiyle yaptığı basın açıklamasında “Demokrasiyi amaca ulaşmak için her yol mubah diyerek araç olarak görenler değil, değil darağacının altında kefen giymeyi göze alanlar savunabilir ” dedi…

Demokrat Parti il Başkanı Gürcan Şensoy 27 Mayıs darbesinin 55. Yıl dönümü sebebiyle yaptığı basın açıklamasında “ 27 Mayıs darbesinin 55. Yıldönümünde DP genel başkanı ve Başbakan Adnan Menderes ile şehit arkadaşları Hasan Polatkan, Fatin Rüştü Zorlu’yu rahmetle anıyorum” dedi.

SİYASET TARİHİNİN KARA GÜNÜ

Gürcan açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “27 Mayıs demokrasi tarihimizin utanç veren yüzü olduğu kadar aynı zamanda ülkemizin demokrasi mücadelesinin kilometre taşlarından biridir. 55 yıl önce bugün rahmetli Adnan Menderes’in başbakanlığındaki hükümet askeri cunta tarafından darbe ile sona erdirilmiş  ve demokratik olmayan bahaneler ile yargılanma süreci başlatılmış ve sonunda da ülkemizin siyaset tarihine kara gün olarak geçecek infazlar yapılmıştı.

ALNI KARALARIN YARATTIĞI BUGÜNLER DE AŞILACAK

Bu gün geldiğimiz noktaya baktığımızda iktidar partisi ve kaçak sarayın cumhurbaşkanı tarafından DP ilkeleri ve liderleri sömürülmekte, Yörük üstünden kurban kesercesine kendilerini demokrasi havarisi ilan etmektedirler. Demokrasiyi amaca ulaşmak için her yol mubah diyerek araç olarak görenler değil, değil darağacının altında kefen giymeyi göze alanlar savunabilir. Bugün Türkiye ve demokrasimiz sahte demokrasi kahramanlarının işgali altındadır. Türkiye; 27 Mayısları, 12 Martları, 12 Eylülleri aştığı gibi, bugün kendine ak diyen ama alnı karaların haksızlıklarının, hukuksuzluklarının, yolsuzluklarının milletin tarihine kara darbe olarak geçen bugünlerini de aşacaktır.

DARBECİLER UNUTULDU, ŞEHİTLER YAŞIYOR

Bu ülke de hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmamıştır. Nasıl ki  darbeci Cemal Gürseller ve şürekası ile hukuksuzluğun şamekon yargılamalarının hakimi  Salim Başol hatırlanmamakta iken demokrasi şehitleri Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu, Hasan Polatkan milletin kalbinde yaşamaktadır. Dünkü kara günlerin müsebbipleri nasıl tarihe gömülmüşse, bugünkü kara günlerin ve demokrasi soyguncularının yarattığı bu karanlık günler de tarihin çöplüğüne atılacaktır. 27 Mayısın  55. yıldönümünde asılarak katledilen parti büyüklerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz” dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi