ŞENOL’DAN SERT AÇIKLAMA

 

Kamu-Sen İl Temsilcisi Nizamettin Şenol, yazılı basın açıklamasında:

 

“EBS isimli örgütün Emirdağ ilçe temsilcisi Üstün Abdülkerimoğlu yaptığım basın açıklamasına karşılık bir basın açıklaması yapmış.

                Hepinizin bildiği gibi Türk Eğitim-Sen’in her söylenen lafa karşılık vereceği bir lafı olmuştur. Lakin bu açıklamadaki laflara baktım laf mı diye, bir de söyleyene baktım adam mı diye.

                Sayın Üstün;

Metin Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi Müdürü ve örgütünüzün tetikçilerinden Halil Çil’in yaptıklarını da söyleseydin?          

Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğünce yapılan sendika aidatları ile ilgili duyurusunu Mal Müdürü Güldeste Güneş Hanıma yazılı olarak bildirip hakkını arasaydın, bunu yapmayıp AKP ilçe başkanına mal müdürünü arattırıp kapanan vezneyi açtırtmasaydın.

                Sen daha yenisin, bu işlerde tezesin; zahmet edip Afyonkarahisar’daki örgütünün başına sorsaydın o dönemdeki TES Şube Başkanı Sayın Erol Özsoy, 16.05.2011 tarihinde yapılan Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen sendika üye sayısının tespitinde usulsüzlük yapıldığına dair görevi kötüye kullanmadan suç duyurusunda bulunduğunu öğrenirdin.

                 Sormuşsun eşi Emirdağ belediyesinde çalışan öğretmenlerimizin hangi şartlarda sendika üyelik işlemlerin gerçekleştiğini. Doğru Emirdağ Belediye Başkanının yeğenin eşi TES’e üye olmuştur. Peki eşi belediyede çalışan bir bayanın kocasının örgütünüze üye olduğunu neden söylemiyorsun? Belediyede baskı olsa eşi belediyede kendisi de müdür yardımcılığı yapan bu arkadaş sizin örgütünüze üye olabilir miydi?

                Yine Emirdağ dışında bulunan izinli öğretmenin sendika üyeliği hangi şekilde gerçekleştirildiğini sormuşsun. İzinli olan öğretmenin sendikaya üye olması yasak mı? Ne zaman üye olacağını sana mı soracak? Bildiğin bir şey varsa açıklarsın, çamur atmazsın.

                Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”dedi.

 

Editör: Haber Merkezi