Şenol:“30 yıldan fazla hizmetin karşılığı güncellenerek ödenmeli”

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nizamettin Şenol, yazılı basın açıklamasında:

                30 yıldan fazla hizmet süresi olan kamu çalışanlarına fazladan çalıştıkları sürelerin karşılığı olarak da emekli ikramiyesi ödenmesine ilişkin kanun tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edildi. Bu konuda yıllardır verdiğimiz mücadele Anayasa Mahkemesi’nin de kararıyla bir nihayete kavuşmak üzere. Ancak tasarının detayları, bu konuda beklenti içinde olan insanlarımızı bir kez daha umutsuzluğa sürüklemiştir.
30 yıldan fazla çalışan emeklilerimize ödenmesi planlanan emekli ikramiyelerinin güncellenmeden ödenecek olması birçok emeklinin yıllarının karşılığını neredeyse kuruş olarak geri almasına neden olacaktır.
Yıllardır bu konuda yaşanan mağduriyetin giderilmesi noktasında en sonunda bir adım atılması bizleri de memnun etmişken geçmişe dönük ödemelerin güncelleme yapılmadan verileceğine dair bir hüküm konulması adalet ve hakkaniyet ilkesi ile bağdaşmayan bir durumu ortaya çıkarmaktadır. 
Türkiye Kamu-Sen olarak yetkililere bir kez daha sesleniyor ve geçmiş yıllarda emekli olanların alacakları rakamların bugüne göre güncellenmesini ve 30 yıldan fazla çalıştıkları sürelerin karşılığının günün koşullarına göre ödenmesi gerektiğinin altını çiziyoruz.
Şu an her şey bitmiş değildir. Tasarı TBMM Genel Kurulu’na geldiğinde yapılacak bir düzeltme ile ya 30 yılın üzerinde hizmeti bulunan bütün emeklilere, fazladan çalıştıkları yıllara ilişkin olarak yapılacak ödemenin hesabında 1 Ocak 2017 itibarı ile mevcut olan katsayı ve göstergeler uygulanmalı ya da emekli oldukları tarih baz alınarak ödemelerde güncelleme yapılması sağlanmalıdır.    
Bu tasarı bu haliyle TBMM Genel Kurulu’ndan da geçerek yasalaşırsa, emeklilerimiz aldıkları geçmişe dönük ikramiyelerin güncellenmesi için yine yargı yoluna başvuracaktır. 
Sorunları kaynağında çözmek temel hedef olmalıdır. Yargının bu yönde vereceği bir karar, yürütmeyi bu konuda yeni bir düzenleme yapmaya mecbur bırakmadan yetkililer bu gerçeği görmeli ve bu yanlışı fırsat varken düzeltmelidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur
 
25.12.2016                                                                                       Nizamettin ŞENOL
                                                                                                     Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı
                                                                                                            Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi
 
 
Editör: Haber Merkezi