Şenol: Serbest kıyafeti isteyen ilk sendikayız

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nizamettin Şenol, yazılı açıklamasında:

 

Saygıdeğer Kamuoyu;

                Türk Eğitim–Sen Afyonkarahisar Şubesi olarak İbrahim Evren Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne göndermiş olduğumuz bir bilgi isteme yazısından yola çıkarak bazı sosyal medya organlarında “Türk Eğitim – Sen özgürlükler konusunda samimi değil mi?” şeklinde yapılan haberler sendikamızı son derece rahatsız etmiştir. Devletin resmi bir kurumuna gönderdiğimiz bir yazının hangi eller tarafından sosyal medyaya servis edildiğini bir kenara bıraksak bile, haberi yapanların bizimle görüşmeden bu haberi yapmaları son derece manidardır.

                Bütün kamuoyunun bildiği üzere Şube başkanı olduğum Türk Eğitim–Sen Türkiye’de süresiz serbest kıyafet eylem kararı alan ilk sendikadır ve bu kararını 31.12.2014 tarihi itibariyle yenilemiştir. Bu konuda en ufak bir esneme veya geri dönüş söz konusu değildir. Ancak haberi yapan internet sitesi serbest kıyafet eyleminin Eğitim Bir-Sen tarafından başlatıldığını yazarak büyük bir hataya imza atmıştır. Bunun kasıtlı yapıldığını, haberin ısmarlama olduğunu düşünüyoruz. Durumdan vazife çıkaran yandaş sendika başkanının yaptığı açıklamanın da haberle aynı ifadeleri içermesi haberin kimler tarafından ısmarlandığını açıkça ortaya koymaktadır. Yandaş sendika nöbet ücreti konusunda samimi ise nöbet eylemi yapan üyelerimize tutanak tutan idareci üyelerini ikaz etmelidir. Söz konusu okulun idarecilerinden birisi yandaş sendikanın yönetim kurulu üyesidir. “Angaryaya hayır!” demekle olmuyor. Üyelerinden gelen eylem çağrısının altında ezildikçe Türk Eğitim-Sen’e sataşıyorlar. Postane önünde elinde pankartla basın açıklaması yapan yandaş sendika yönetim kurulu üyesi ve söz konusu okulun müdür yardımcısı olan kişi konu nöbet eylemine gelince grev kırıcı pozisyonu üstlenmektedir. Yok, öyle yağma! Boşuna sarı sendika demiyoruz. Bu tatlı su eylemcileri hakkında sendikal faaliyeti engellemekten suç duyurusunda bulunacağız. Yazımızda kastedilen görüldüğü üzere öğretmenler ve diğer personel değil, müdür yardımcılarıdır. Biz memura ceza verme makamı değiliz. Ceza verilsin de demedik. İşlem yapılıp yapılmadığını sorduk.         

                Ben kişisel olarak memurun kılık kıyafet serbestliğinin en başta gelen savunucularından biriyim. Eşim İmam-Hatip Lisesi mezunu, öğretmen ve başörtülüdür. Kızlarım da başörtülüdür. Biz yıllarca bunun mücadelesini ailece verdik. Ayrıca; ilkelerini, eylemlerini benimsemeyeceğim bir yapının başkanlığını yapmam gibi bir durum zaten söz konusu olamaz.

                Öğretmenlerin nöbet sorunları bakanlıktan kaynaklanmaktadır ve çözülecekse de bakanlık tarafından çözülecektir. Okul müdürlüklerinin çözüm makamıymış gibi davranması, sorunu çözmek için ders programını değiştirmek gibi hukuk dışı yollara başvurmaya kalkması işgüzarlıktır, ayrıca da suçtur. Bu konuda gereği sendikamızca yapılacaktır.

                Kamu Express isimli internet sitesi özgürlükler konusunda samimi ise grev kırıcı pozisyonundaki okul yöneticilerini haber yapmalıdır. Söz konusu okula yazdığımız yazıyı haber yapan bu internet sitesinin okuldan bize verilecek cevabı da haberi sızdıranlardan alıp yayınlaması etik olacaktır. Cevabi yazı geldiğinde tarafımızdan ayrıca basın açıklaması yapılacaktır.

                Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

     02.03.2015

Nizamettin ŞENOL

Türk Eğitim-Sen Şb.Bşk.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi

Editör: Haber Merkezi