Şenol: “Milli Eğitim’de usulsüz işlemler yapılıyor”

 

Türkiye Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmetleri Kolu Kamu Çalışanları Sendikası Afyonkarahisar Şubesi Başkanı Nizamettin Şenol, yazılı basın açıklamasında:

 

10 Haziran 2014 tarih ve 29026 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Yöneticilerinin Görevlendirilmelerine İlişkin Yönetmelik’in 7. Ve 23. Maddelerine istinaden müdür başyardımcısı ve müdür yardımcılarının görevlendirmeleri ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünce 2015 yılına ait Yönetici Görevlendirme kılavuzu yayınlanmıştır.

                İl milli Eğitim Müdürlüğü 03.06.20015 tarih ve 5721169 sayılı İlçe milli eğitim müdürlüklerine gönderdiği yazı ile de görev süresi dolan yöneticilerin İlgili kılavuza göre aynı okulda görev süresi uzatılacak Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcılarından talep toplanması ve toplanan bu taleplerin kılavuzda gösterilen formlara işlenerek gereği  05.06.2015 saat 14:00’e kadar  Müdürlüğümüz İnsan Kaynakları (Atama) Bölümüne göndermelerini istemiştir.

Şuhut İlçesi Zafer Yolu okul müdürü Arif Çalışır, üyemizden herhangi bir talep almaksızın, 04.06.2015 tarih ve 73 sayılı yazısı ile “SANKİ ÜYEMİZDEN TALEP ALINMIŞ VE ÜYEMİZİN YÖNETİCİLİK GÖREVİNİN UZATILMAMASI YÖNÜNDE TALEBİ VARMIŞ GİBİ FORM DÜZENLEYEREK” üyemizin görev süresinin uzatılmaması için işlem yapmış, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Gençtürk de usulsüz yapılan bu işleme onay vererek İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndermişlerdir.

Okul müdürü Arif Çalışır’ın yaptığı bu işlemin mevzuata ve uygulamaya aykırı ve  keyfi olduğunu hem resmi evrakta sahtecilik yaptığını hem de görevini kötüye kullandığını ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Eroğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Gençtürk’ün de bu usulsüz işleme onay vererek İl Milli Eğitim Müdürlüğüne göndererek görevlerini kötüye kullandıklarını ve İdari yönden haklarında gerekli yasal işlemin yapılmasını istemiştik.

Şuhut Kaymakamlığı yaptığı inceleme sonucunda yukarıda izah ettiğimiz işlemlerin şifahen sorularak yapıldığını belirtilmiş ve bu uygulama sonucunda kişilerin herhangi bir hak kaybı ve mağduriyeti olmadığını, idari işlem yapılmasına gerek görülmediğini, ileriki safhalarda bir mağduriyete sebep olursa konunun tekrar değerlendirileceği belirtilmiştir.

Bu da gösteriyor ki Şuhut ŞİFAHEN talimatlarla yönetilmektedir. Kişileri mağdur etmeye çalışanları ŞİFAHEN  korumak ve kollamak nereye kadar devam edecektir ?

 

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

 

               

 

Editör: Haber Merkezi