Şenol:’’ Metin Yalçın ve avanesini - İSTİFA ETMEYE – çağırıyoruz.’’
Son günlerde yerel medyada çıkan haberler Milli Eğitim Bakanlığı’nda yönetici görevlendirmelerinin ne kadar laçkalaştığını, ne kadar çürümüş zihniyetlerce yapıldığını göstermektedir.
Bize gelen duyumlar daha mülakat süreci başlamadan, komisyonlar dahi oluşmadan görevlendirilecek kişilerin belirlendiği yönündeydi. Medyada çıkan haberler bu duyumların ne kadar doğru olduğunun ispatıdır. Danıştay’ın atamasını iptal ettiği, hukuken boşa düşmüş bir şube müdürü bir halk eğitim müdür yardımcısına koltuk vaat etmekte, karşılığında da güllü lokum istemektedir. Türk Eğitim – Sen olarak mülakat esnasında güllü lokum dağıttık. Gerekirse kendilerine helalinden kilolarca lokum gönderebiliriz. Yeter ki hak yemesinler.
Daha önce de bir okulun kazan dairesinde İl Milli Eğitim Müdürü ve vokal grubuna bir okul müdürü tarafından kebap ziyafeti verildiği yerel medyada yer bulmuştu. Ziyafeti veren okul müdürü önce hukuksuz değerlendirme sürecinde yüksek puan verilerek Afyonkarahisar’ın en iyi ortaokullarından birine müdür yapıldı. Bu okulda bir ayı bile bulmayan görev süresi boyunca sanırız başarılı kebap organizasyonları devam etmiş olacak ki, Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürü yapıldı.
Makarnanın oy devşirme, ayakkabı kutusunun yolsuzluk simgesi olduğu ülkemizde güllü lokum ve kebap bürokrasideki torpilin, iltimasın, irtikâbın simgesi olmuştur.
Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü skandal üstüne skandal yaratmakta, devletin denetleme mekanizmaları seyretmektedir. Bir köy ilkokulu müdürü uydurma bir şikayetle soruşturmaya tabi tutulmuş, soruşturma neticesinde görev yeri değişikliği, yani sürgün teklif edilmiştir. Bu arkadaş sürüldü ama nereye? Okul müdürlerinin atanmak için yarıştığı Afyonkarahisar Halk Eğitim Merkezi’ne müdür olarak atandı. Bu usulsüzlüğe karşı valilik nezdinde şifahi şikayette bulunduk. Ama konu çözülmediği gibi daha ilginç gelişmelerin olduğuna dair duyumlar almaktayız.
Kamuoyu ve eğitim camiası bu haksızlık ve usulsüzlüklerinden bıkmıştır. Metin Yalçın ve avanesini Afyon eğitimine ilk ve son hizmetlerini yapmaya – İSTİFA ETMEYE – çağırıyoruz. Onlar bu onuru göstermediği takdirde sayın valimizden bu vebale ortak olmamasını, gereğini yapmasını talep ediyoruz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
18.10.2014                                                                                                        Nizamettin ŞENOL
Şube Başkanı
Kamu-Sen İl Temsilcisi
 
Editör: Haber Merkezi