ŞENOL: “KURBAN BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN”

Kamu Çalışanları Sendikası Afyonkarahisar il temsilcisi Nizamettin Şenol yazılı basın açıklamasında:
Bayramlar İslam’ın gülen yüzünün hayatımızı aydınlattığı, kardeşlik, barış ve yardımlaşma düsturunun hayat bulduğu, dünyamızı saran onca çirkinliğin, kan ve gözyaşının arasında çocukluğumuzun masumiyetinin hatırlandığı nadide günlerdir. O günlerde mânâ âleminden madde âlemine inen hayır, bereket ve feyz tüm cihanı kaplar; Allah için dünya malından vazgeçenlerin, mevki ve makamı elinin tersiyle iterek, mazlumun derdiyle dertlenmeyi seçenlerin yüreğine bir sevinç, coşku ve huzur dolar. Tekbirler getirilir; eller semaya açılır; olanla olmayan, zenginle fakir sonsuz Rahmet sahibinin sofrasından nasiplenir.  İnsanoğlu, Allah yolunda feda edebilecekleri ile sınanır; Allah için canlarından, Hz. İbrahim gibi en sevgili varlıkları İsmail’den geçmeyi göze alanlarla, menfaat için bütün değerlerini ayaklar altına alanlar arasındaki fark ortaya çıkar.  
             Bayramları bayram yapan birlik olmanın, dayanışmanın kutlanmasıdır. Nitekim kurbanın amacı da imkânı olanların olmayanlarla paylaşması, dayanışma içinde bulunması ve kırgınlıkların son bularak, kardeşlik duygularının pekiştirilmesidir. Bu nedenle Türk milletinin köklerinde var olan ve İslam’ın ruhuyla bütünleşen insani değerler bayramlarda en coşkulu şekliyle yaşanmalı. Millet olarak kardeşliğimiz, ortak gelecek idealimiz, bizi biz yapan değerlerimiz hatırlanmalı ve onlara sahip çıkılmalı. 
            Vatan için koç yiğitlerimizi kurban verdiğimiz, yurdumuzun ve milletimizin salahiyeti için serhatte operasyon yaptığımız şu günlerde, Allah yolunda canından vazgeçmenin kutsiyetini bir kez daha idrak ediyoruz. Yüreğimizde şehitlerimizin acısıyla, dünyadaki bütün kötülüklerin son bulması, Mehmetçiğimizin, polisimizin burnunun bile kanamadan ülke içinde ve dışında asayişin tesis edilmesi dualarımızla kurbanlarımızı kesiyoruz. “Kurban Bayramında yiğitlerimizin canlarına kıyan vatan hainleri ve bunların içerideki ve dışarıdaki destekçileri, Allah adını kullanarak insanlarımızı aldatanlar, devletimiz ve milletimiz üzerinde kahpe planlar yapan alçaklar, askerimizin ve polisimizin saçının bir teline kurban olsun!” diyoruz.  
               Bu arada ne yazık ki, 15 Temmuz günü yaşadığımız darbe girişiminin ardından, hiçbir suçu, günahı olmadığı halde görevden alınan, ihraç edilen kamu görevlilerinin bu bayramı buruk kutlayacağı bilinmelidir. Kurban Bayramının manevi havasının, yaşanan adaletsizliklerin bertaraf edilerek hakkın yerini bulması ve tek bir masumun bile canının yanmayacağı adil bir soruşturma sürecinin gerçekleştirilerek, suçlu olmadığı tespit edilen bütün kamu görevlilerinin yeniden işlerine dönmelerine vesile olmasını arzu ediyoruz.     
         Temennimiz milletimizin refah seviyesinin yükseldiği, birlik beraberliğimizin pekiştiği, herkesin kardeşçe barış ve mutluluk içinde yaşadığı, her şart altında adaletin tecelli ettiği bir Türkiye; felaketlerin, savaşların, açlığın, zulmün ve sefaletin son bulduğu bir dünya görmektir.  
         Türkiye Kamu-Sen ailesi olarak bu duygular çerçevesinde, Türk İslam âleminin Kurban Bayramını kutlar, duaların kabulü ile Bayramımızın hayırlara vesile olmasını dileriz.
           Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
11.09.2016                                                                       Nizamettin ŞENOL
                                                                                       Türk Eğitim -Sen Şube Başkanı
                                                                                         Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi
 
 
Editör: Haber Merkezi