Şenol: Kazanılmış haklar bir anda yok edildi

 

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol yaptığı açıklamada:                                               

                                                                                                                                   

“24 Kasım günü Kızıldağ Ortaokulunda saat 10:00 sıralarında öğretmenler gününde üzülerek belirtmek isterim ki öğretmenler şiddete maruz kalmışlardır. 5/A sınıfından L.B. adlı öğrenci kantin sırası beklerken sinirlenip sınıfına gidiyor. Sınıfta fenalaşıp bayılıyor. Öğretmen arkadaşlar gerekli müdahaleyi yapıp çocuğun ailesine haber veriyorlar. Okul müdürü ve öğretmen arkadaşlar öğrencinin ailesinden birini yanlarına alıp hastaneye götürmek için arabayla hareket ederken öğrencinin ailesi de traktörle okula geliyor. Aracı durdurup öğrencinin ailesine durumu anlatmaya çalışırken öğrencinin amcası, dedesi, babaannesi, halası ve abisi küfür ve hakaretler ederek okul müdürü ve öğretmenlerin üzerine saldırıyorlar. Bayan öğretmenin saçını çekip yumrukluyorlar. Okul müdürü ve müdür yardımcısı da tekme ve yumruklara maruz kalıyorlar. Ayrıca sınıfından gelen bir öğretmen arkadaşımız da ayırmaya çalışırken aile tarafından tekmeleniyor. Olayın müsebbiplerini şiddetle ve nefretle kınıyorum. Buradan Afyonkarahisar valisi Sayın Hakan Yusuf Güner’e ve İl Milli Eğitim Müdürüne sesleniyorum: Bu olay son olsun. Yöneticiler olarak olayları seyretme hakkınız olduğunu düşünmüyorum. Bu tür olaylara müdahil olun. Öğretmen ucuz insan değildir, görmezden gelinecek, değerlendirmeye alınmayacak insan değildir. Öğretmen bir milleti geleceğe hazırlayan insandır. Bu nedenle yöneticilerin öğretmenlik mesleğinin itibar kaybetmesine müsaade etmeyeceklerini en net şekilde açıklamalarını ve olaya müdahil olmalarını eğitim çalışanları olarak bekliyoruz. 

 

                Milli Eğitim Bakanlığında akıl ve izanla açıklanamayacak işler yapılmaktadır. Sizlerin de bildiği üzere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okul ve kurumların yöneticileri ile ilgili olarak önce 6528 sayılı yasa 14 Mart 2014 tarihinde çıkarılmıştır. Ardından10 Haziran 2014’de çıkarılan yönetmelikle de okul ve kurum yöneticilerinin toplu kıyımının yasal zemine oturtulma işlemi tamamlanmıştır.

                 Adeta gözü dönmüşçesine yöneticilere saldırarak kıyımlar yapılmıştır. Sık sık kutsal dinimizin arkasına sığınanlar  kul hakkını yemeye doymamışlar, üstüne üslük dibini bile sıyırmışlardır. Mevcut okul yöneticilerinin atanmak için kazandıkları sınavlar, aldıkları başarı belgeleri yok sayılmıştır.

                 Anayasa ile güvence altına alınan Kazanılmış Haklar bir çırpıda yok edilmiştir. Bununla ilgili olarak çıkarılan yasa bildiğiniz gibi ana muhalefet partisince  Anayasa Mahkemesine götürülmüştür.’’GEÇ GELEN ADALET , ADELET DEĞİLDİR’’  anlayışıyla Türk Eğitim- Sen Genel Başkanı Sayın İsmail Koncuk bu yasanın bir an önce karara bağlanması için Anayasa Mahkemesi nezdinde girişimlerde bulunmuştur. Bizler de buna destek amacıyla hazırlamış olduğumuz mektupları Afyonkarahisar Türk Eğitim-Sen Şubesi olarak Anayasa Mahkemesi Başkanlığına gönderiyoruz. Sizlerin de bildiği gibi okul müdürleri ile ilgili olarak idare ve bölge idare mahkemelerinden yürütmeyi durdurma kararları çıkmıştır, çıkmaya da devam edecektir. Ancak bu sorunun kökten çözülmesi için Anayasa Mahkemesinin bu kıyım yasasını iptal etmesi gerekmektedir.

                Haşim Kılıç twitter hesabından şunu paylaşmış: Biz üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü sağlayacağız. Ne güzel! Biz de diyoruz ki; Sayın Haşim Kılıç, binlerce insanın hakkı yeniliyor, insanlar fişleniyor. Okul müdürlüğü sözlü sınavına girecek kişiler Türk Eğitim-Sen üyesi, Türk faşisti, Aktif Eğitim-Sen üyesi, Alevi diye fişleniyor. Bütün bunlar oluyor. Sayın Haşim Kılıç; sen bunları duymuyor musun? Bu yasanın evrensel hukuk normlarına göre de bir an önce iptal edilmesi gerekmektedir.

                Daha fazla mağduriyetler yaşanmaması için adaletin acilen tecellisi gerekmektedir. Bizim talebimiz; bu yasanın, Anayasa Mahkemesi gündemine bir an önce alınarak görüşülmesidir. Danıştay’da açtığımız yönetmelikle ilgili dava da en kısa sürede olumlu bir şekilde sonuçlanacaktır. Bizler adam kayırma yöntemiyle makamların peşkeş çekilmesini değil, alın teriyle makamlarını alanların, görevlerinin iadesini talep ediyoruz.

                 Biz hukuka güveniyoruz, güvenmek istiyoruz. Zira hukuk, bir devletin en büyük dayanağı, koruyucu şemsiyesi ve temelidir. Eğer birileri hukuku yok ederse hukuksuzluk başlar ki bu hiç kimsenin arzu etmediği, kötü olaylara zemin hazırlar. Biz Türk Eğitim- Sen olarak hukukun üstünlüğüne sonuna kadar inanıyoruz ve okul yöneticilerimizle ilgili yasanın bir an önce görüşülerek iptalini bekliyoruz.”dedi

      

 

                                                                                                                                                      

Editör: Haber Merkezi