Şenol: AKÜ Kaderine Terk Edilemez
Yeni eğitim – öğretim dönemine heyecanla başladığımız halde üniversite öğretim elemanı ve idari personelin hayal kırıklıkları devam etmektedir. Üniversitemizde yaşanılan sıkıntılar giderilene kadar sorunların çözümünün takipçisi olacağız.
Üniversite Personeli Mutsuz
Üniversitemiz, Afyon’umuzun gözbebeğidir ve şehrimizin sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmesine de büyük katkıları olmaktadır. Bu katkıyı yapanlar ise şüphesiz öğrencilerimiz ve öğretim elemanlarıdır. Ancak kendisine oy vermeyenlerin ötekileştirildiği, iç barışını kaybetmiş ve öğretim elemanlarının özlük haklarını gözetmeyen bir yönetim anlayışı ile bu katkının arzu edilen düzeyde yapılamayacağı açıktır. Mutsuz bir hoca, ne öğrencilerine ne de akademik çalışmalarına enerjisini veremeyecektir.
Afyon Kocatepe Üniversitesi, bölgesinde yer alan üniversitelere göre hak ettiği yerde değildir. Afyonkarahisar’da görev yapan öğretim elemanları başka üniversitelere göç etmeye devam etmektedir. Daha önceki basın açıklamamızda vurgulamamıza rağmen bir iyileşme olmadığı için öğretim elemanlarımızı mutsuz eden ve Afyon’umuzdan uzaklaştıran sebepleri tekrar dikkatlerinize sunuyoruz;
—Üniversite yönetimine oy vermeyenler üvey evlat muamelesi görüyor ve üniversiteden ayrılması için her türlü psikolojik baskı uygulanıyor,
—Kendileri gibi düşünmeyen öğretim elemanı ve idari personele mobbing uygulanarak rahatsız ediliyor,
—Öğretim üyelerinin kadro ve özlük haklarını alma konusunda mağduriyetler yaşanmaya devam ediyor.
AKÜ’de Özlük Hakları İhlali Devam Ediyor
Üniversitemizde atanma şartını taşıyan, ancak kadro verilmeyen öğretim elemanlarına şimdiye kadar gerekçe olarak öne sürülen “torba yasa” meclisten geçmiş ve 100 kadar kadro üniversiteye tahsis edilmiştir. Mevcut durum itibariyle, çok sayıda “Doçent” öğretim üyesi kadroya atanma şartlarını sağladıkları halde uzun süredir profesör kadrosunu beklemektedir. Aynı şekilde çok sayıda “Yardımcı Doçent” Üniversitelerarası Kurul tarafından oluşturulan jüriden doçent unvanı aldığı halde yine kadro ilan edilmediği için sahip olduğu unvanın özlük haklarından yararlanamamaktadır. Yine çok sayıda “Araştırma Görevlisi” doktoralarını tamamladığı halde Yardımcı Doçent kadrosuna atanmayı beklemektedir. (Doktoralarını tamamladıktan sonra 4–5 yıldır kadro bekleyen araştırma görevlileri vardır). Öğretim elemanlarının özlük hakkı noktasında mağduriyetleri devam ederken, üniversite yönetiminde olan öğretim üyelerinin akademik yükselme süresi dolar dolmaz atamaları yapılmaktadır. Hatta, henüz doktora tezini jüri önünde savunmadan, savunma sonucunun olumlu olup olmayacağı beklenmeden Yardımcı Doçent kadrosu ilan edilen bile var!.. Öte yandan, yıllardır kadro bekleyen öğretim üyelerine bu üniversiten gitmekten başka bir seçenek bırakılmamaktadır.
Üniversitemizin ilimize katkısının devamı ve hak ettiği yere gelmesinde son derece önemli olan öğretim elemanlarımızın hak ettikleri kadrolarının verilmesi ve özlük haklarının iyileştirilmesi hususunda bir kez daha üniversite yönetimini, Afyonkarahisar milletvekillerini ve sivil toplum örgütlerini çaba göstermeye davet ediyoruz. Bu arada, üniversitenin akademik kadro sayısının yetersiz olduğu konusundaki mazeretlerin yersiz olduğu, Resmi Gazetenin 15.07.1992 tarihli mükerrer sayısına bakıldığında anlaşılacaktır.
Afyon Kocatepe Üniversitesinde görev yapan öğretim elemanlarının başka üniversitelere göçü en aza indirgenmelidir. Üniversitemizde görev yapan akademik personelin memnuniyet derecesini artıracak somut tedbirler alınmalıdır. Türkiye Kamu-Sen Afyonkarahisar Temsilciliği ve Türk Eğitim-Sen Afyonkarahisar Şube Başkanlığı olarak üniversitedeki akademik ve idari personelimizin özlük haklarının her zaman takipçisi olacağız. AKÜ hepimizin, AKÜ’ye sahip çıkalım.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
 
31.10.2014                                                                                                        Nizamettin ŞENOL
Şube Başkanı
Kamu-Sen İl Temsilcisi
 
 
 
 
Editör: Haber Merkezi