SENDİKA BAŞKANLARI BİRBİRİNE GİRDİ!..
Kanal 3’teki Geniş Açı programına katılan sendika başkanları okul müdürlerinin performans değişiklikleri nedeniyle tartıştı. Çıkan tartışmada, Aktif Eğitim Sen Şube Başkanı Abdullah Hatipoğlu, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik’e, “Biraz erkek ol. Karı gibi kıvırıyorsun” dedi.
Kanal 3 ekranlarında Yasin Köksal’ın hazırlayıp sunduğu Geniş Açı programının geçen haftaki konukları sendika başkanları oldu. Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik, Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu ve Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Nizamettin Şenol’un katıldığı programda okul müdürlerine Milli Eğitim Bakanlığı’nın uyguladığı performansa dayalı puanlama sistemi tartışıldı. Kendi üyesi olan bazı okul müdürlerinin haksız yere düşük puan aldığını öne süren Türk Eğitim Sen Afyonkarahisar Şube Başkanı Nizamettin Şenol, Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Abdullah Çelik’in sendikasını hükümete yandaş olmakla ve okul müdürlerine düşük puan vermesi için milli eğitim müdürleriyle ve şube müdürleriyle görüşmeler yaptığı suçlamalarında bulundu. Diğer bir temsilci olan Hatipoğlu ise aynı iddialarla Çelik’e yüklendi.
“DIŞ GÜÇLERLE İŞBİRLİĞİ YAPAN SENDİKALAR VAR”
Çelik ise suçlamaları kabul etmeyerek hiçbir milli eğitim müdürü ya da şube müdürüyle konuşma yapmadığını söyledi. Çelik konuşmasına şöyle devam etti: “Ben ve sendika üyelerim iktidar partisine destek verdiğimizi söylüyoruz. Çok şükür bizler dış güçlerle ortak olmadık. Bazı sendikalar dış güçlerle ortak işler yapıyor” dedi. Bu açıklamanın üzerine Çelik’in söylediği sözleri üstüne alınan Aktif Eğitim Sen İl Temsilcisi Abdullah Hatipoğlu, “Bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız. Türkiye’nin çıkar ve menfaatleri için çalışıyoruz. Dış güçlerle de işbirliği yapmıyoruz. Esas siz hükümetle işbirliği yapıp müdürlerin hakkını yiyorsunuz. Biraz erkek olun ve doğruları söyleyin” diyerek Çelik’e cevap verdi.
Hatipoğlu’nun ‘Biraz erkek ol’ szüne sinirlenen Çelik, “Ben senden daha fazla erkeğim” dedi. Hatipoğlu unun üzerine, “Karı gibi kıvırıyorsun” dedi. Çelik, Hatipoğlu’na “Ahlaksız adam, edepsiz, terbiyesiz adam, utanmaz adam, biraz saygılı ol” diye tepki gösterdi. İkili arasında çıkan tartışmanın devamı üzerine program sunucusu Yasin Köksal, yayını sonlandırdı.
 
 
Editör: Haber Merkezi