Selcen Karaer: “MHP ekonomiyi canlandıracak”

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Selcen Karaer Evciler ilçesini ziyaret etti

Türkiye’nin ciddi bir ekonomik darboğazda olduğunu ifade eden Karaer, “Yaşanan kaos ortamından çıkmak için vatandaşlarımızın MHP’yi tercih etmesini istiyoruz. 1 Kasım Türkiye’nin yenidan şaha kalktığı gün olacak” dedi

Seçim çalışmalarını yoğun şekilde sürdüren MHP Afyonkarahisar Milletvekili Adayı Selcen Karaer Evciler ilçesini ziyaret etti. Evciler İlçe Başkanı Hurşit Çetin, ilçe yönetim kurulu üyeleri, MHP il yönetim kurulu üyeleri ve Kadın Koordanisyon Kurulu üyeleriyle birlikte ilçe halkını ve esnafını ziyaret eden Karaer, AKP’nin ülkemizi uçuruma sürüklediğini ifade etti.

YOKSULLAR KORUNACAK

Yoksul vatandaşların korunması için MHP’nin önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Karaer, “Kamu arazileri yoksul vatandaşlarımıza tahsis edilecek. Kamuya ait atıl kırsal arazilerden kullanılabilir olanları, tarımsal üretim ve istihdam amaçlı olarak işsiz ve yoksul vatandaşlara tahsis edilecek ve ücretsiz büyük ya da küçükbaş hayvan verilecektir” dedi.

TERÖR MAĞDURLARINA DESTEK

Terörden zarar gören insanlara destek verileceğini ifade eden Karaer, “Terörden mağdur olmuş vatandaşlarımıza yardım yapılacak. Sosyal dayanışma amacıyla bölgesel gelişmişlik farklarının giderilmesine ilişkin tedbirlerin yanı sıra, terör olaylarından zarar görmüş vatandaşlarımıza yardım yapılacaktır” dedi.

AİLELER UNUTULMADI

Evi olmayan ailelere destek verileceğini kaydeden Karaer, “Evi olmayan muhtaç ailelere 250 TL kira yardımı yapılacak. Evi olmayan muhtaç ailelere sosyal konut sağlanacak, konut sağlanamadığı durumda ise 250 TL kira yardımı yapılacaktır. Yoksullara yönelik, bireysel veya toplu konut yatırımlarında her türlü belediye harç ve vergileri kaldırılacaktır” dedi.

ŞARTLI EĞİTİM YARDIMI

Yoksul öğrenci ailelerine destek vereceklerini ifade eden Karaer, “Şartlı Eğitim Yardımı ve “Şartlı Sağlık Yardımı” artırılacak. İlköğretime ve ortaöğretime devam eden çocukların annelerine yapılan “Şartlı Eğitim Yardımı”, muhtaçlık durumları dikkate alınarak en düşük miktar 50 lira olacak şekilde artırılacaktır. Altı yaş altı bebek ve çocuklar ile hamile veya lohusa annelere “Şartlı Sağlık Yardımı” artırılacaktır” dedi.

ELEKTRİK GİDERLERİNE DESTEK

Yoksul ailelerin elektrik giderlerinin karşılanacağını ifade eden Karaer, “Dar gelirli ailelerin elektrik giderleri karşılanacak, ilköğretimde beslenme desteği verilecek. 200 kwh. elektrik tüketen ve ödeme gücü olmayan hane halklarına ödeme makbuzunu ibraz etmeleri halinde yüzde 75 oranında geri ödeme yapılacaktır. Öğrencilere ilköğretim süresince beslenme desteği verilecektir.

ENGELLİ AYLIKLARI YÜKSELTİLECEK

MHP’nin engelli vatandaşlarımızıda unutmadığını kaydeden Karaer, “Muhtaç durumdaki engelli vatandaşların aylıkları yükseltilecek. Muhtaç durumdaki engelli vatandaşlardan; 18 yaşını dolduran ve başkasının yardımı olmaksızın hayatını devam ettiremeyecek düzeyde engelli olanların aylıkları 600 liraya, diğer engelli aylığı ve 18 yaş altı engelli yakını aylığı ise 400 liraya yükseltilecektir.

MUHTAÇ AİLELERE “HİLALKART” VERİLECEK

Muhtaç aileler için Hilal Kart uygulamasının devreye gireceğini kaydeden Karaer, “Muhtaç durumdaki ailelere aylık temel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri harcama kartları (HİLALKART) verilecektir. Çeşitli adlar altında yapılması öngörülen sosyal destek ödeme tutarı bu kartlara yüklenecektir. Bu kartlar, küçük esnafın desteklenmesi amacıyla sadece ikamet edilen yerdeki esnaftan yapılacak alışverişte geçerli olacaktır. Sosyal hizmet ve yardımlardan yararlanamayan, az yararlanan ya da yardımları kesilenlerin hak arayabilmeleri sağlanacak, bu amaçla sosyal yardım ve hizmetler hakem heyetleri oluşturulacaktır” dedi.

Ziyaretlerde Karaer’e büyük ilgi gösterildi.

Editör: Haber Merkezi