ŞEHRENGİZİ TOPLANTISI İLİMİZDE YAPILACAK

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Akif Özkaldı, Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret ederek, 7 Nisan'da ilimizde düzenleyecekleri Afyon Şehrengizi Toplantısı'na davet etti.

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı ve Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Genel Başkanı Akif Özkaldı, birlik çalışmaları hakkında bilgi vermek ve 7 Nisan'da ilimizde düzenlenecek Afyon Şehrengizi Toplantısı'na davet etmek üzere Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı ziyaret etti.

 Birlik Genel Sekreteri Murat Saraçyakupoğlu'nun da katıldığı ziyarette, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği'nin 36 ülkede temsilciliği bulunduğunu belirten Akif Özkaldı, ayrıca 278 üniversite ile işbirliği protokolleri olduğunu söyledi.

ŞEHİTLERİN RUHUNA İTHAFEN DÜZENLENECEK

Her altı ayda bir 'Şehir Şehrengizleri Toplantıları' düzenlediklerini kaydeden Özkaldı, 7 Nisan'daki toplantıyı Afyonkarahisar'da gerçekleştireceklerini açıkladı. Toplantının, Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında, İstiklal Mücadelesinde kahramanlık destanının yazıldığı Afyonkarahisar'da düzenlenmesinin ayrı bir anlam ifade ettiğini kaydeden Özkaldı, 'Kıta Aşan Projeler' ana teması ile Afyon Şehrengizi adı altında, aziz şehitlerimizin ruhuna ithafen düzenlenecek toplantının Afyon Kocatepe Üniversitesi'nde yapılacağını ifade etti.

Özkaldı, Türk dünyası ve Arap topluluklarında faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının da katılımıyla yapılacak toplantıya Belediye Başkanı Burhanettin Çoban'ı davet etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Çoban, toplantının ilimizde düzenlenmesinin kendilerini mutlu edeceğini söyledi. Ziyarette, Belediye Meclisi Üyeleri; M. Emin Birliktir, Şükrü Genelioğlu ve Hacı Sait Evrenkaya hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi