Şehitlerimiz Son Yolculuklarına Uğurlandı

Hakkari Çukurca Güvendağı bölgesinde bölücü teröristlerle girişilen silahlı çatışmada şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran Bolvadin İlçemizde, Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak Çay ilçemize bağlı Karacaören Kasabasında son yolculuklarına uğurlandı.
Bolvadin İlçemizde ve Çay İlçemize bağlı Karacaören Kasabasında düzenlenen cenaze törenine, Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun yanı sıra Valimiz Aziz Yıldırım, Milletvekilleri Ali Özkaya, Burcu Köksal, Mehmet Parsak, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Muammer Özcan, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Akif Özkaldı, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcıları Erhan Günay, Ahmet Ali Barış, İl Jandarma Komutanı Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen, Askeri Erkan, İlçe ve Kasaba Belediye Başkanları, İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehitlerimiz Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak’ın cenazesi baba ocaklarına getirilerek helallik alınması sırasında başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Valimiz Aziz Yıldırım olmak üzere tüm protokol üyeleri şehitlerimizin annesi, babası ve yakınlarına başsağlığı dilediler.

Şehitlerimiz Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran ve Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak’ın özgeçmişinin okunmasıyla başlayan program, daha sonra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun terörü lanetleyen konuşması sonrasında kıldırılan cenaze namazlarının ardından, Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran’ın naaşı Bolvadin Asri mezarlığı şehitliğine, Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak’ın naaşı ise Karacaören Kasabası Mezarlığına törene katılanların omuzlarında tekbir getirilerek yapılan dualarla ile defnedildi.
 
Şehitlerimizin toprağa verilmesinin ardından törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valimiz Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri şehitlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dilediler.
 
Editör: Haber Merkezi