ŞEHİT BABASI AK: 'VALLAHİ BEN GURURLUYUM, ŞEHİDİM GÜLÜYOR'

Hakkari Çukurca Güvendağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak'ın cenazesi Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'ndan alınarak karayoluyla memleketi Çay'a bağlı Karacaören Beldesi'ndeki baba evine getirildi.
Şehit cenazesi eve gelmeden önce yakınları toplandı. Helallik alınacağı evin önüne gelene baba Ramazan Ak, "Şehidim gülüyor, bak şehidim gülüyor. Vallahi ben gururluyum, şehidim gülüyor. Yavrum gülüyor, ben gururluyum. Vatan sağ olsun" dedi. Helallik alınması öncesi şehidin tabutuna sarılan yakınları ağladı. Bu sırada kız kardeşi Canan Kumalar Türk bayraklı tabuta kapanarak, "Kardeşim, güzel yüzlü kardeşim" diye gözyaşı döktü. Amca Mehmet Ak da, "Onları sevindirmeyeceğiz, dimdik ayaktayız. Lanet olsun size" dedi. Şehidin halası Cahide Alkan, "Çeyizi duvarda asılı kalan, nişanlısı ardında kalan kuzum. Ona mı yanalım, gençliğine mi? Fatih, Fatih'im" diye gözyaşı döktü.
Dua edilmesinin ardından şehide son kez helallik alındı ve daha sonra askerlerin omzunda ambulansa konuldu. Bu sırada şehidin anne ve kız kardeşi, askerler ve yakınlarının yardımıyla tören alanına yürümeye çalıştı. Kız kardeşi yürürken, "Ben sana doyamadım kardeşim. Kızımız sana doyamadı. Kızım dayısına doyamadı, doyamadı. 'Dayım asker' diyordu, gözüm benim"; anne Fadime Ak ise "Ah kuzum ah. Yedi köpekler seni kuzum. Allah'ın verdiği canını köpekler aldı kuzum. Fatih'im, canım kuzum" diye ağladı.
'5 BİN KİŞİ KATILDI'
Cenazenin belde meydanına getirilmesinin ardından öğle namazında tören düzenlendi. Törene, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar milletvekilleri Ali Özkaya, MHP'li Mehmet Parsak ve CHP'li Burcu Köksal, Vali Aziz Yıldırım, kent protokolu ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Şehidin özgeçmişiyle TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın mesajları okundu. İl Müftüsü Şükrü Kabukçu'nun helallik aldırmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası bir süre tören mangasının taşıdığı şehidin Türk bayrağına sarılı cenaze, daha sonra vatandaşlar omuzladı.
ŞEHİT ARKADAŞININ YANINDA TOPRAĞA VERİLDİ
Yaklaşık 2 kilometre boyunca omuzlarda taşınan şehit Uzman Çavuş Fatih Ak'ın cenazesi, belde mezarlığındaki şehitlikte geçen ağustos ayında şehit olan okul arkadaşı Mehmet Esen'in yanında toprağa verildi.
 
Editör: Haber Merkezi