Şehit Ailelerinden Birlik ve Beraberlik Mesajları

Başkanlığını Dr.Mahmut Koçak’ın yaptığı Alternatif Politikalar Merkezi tarafından Batman'da düzenlenen 'Kardeşlik İftarı' programına katılan şehit yakınları, birlik ve beraberlik mesajları verdi. 1995 yılında Hakkari'de şehit düşen Zafer Kızıl'ın annesi Makbule Kızıl, "Ben ağladım, başka anneler ağlamasın. Allah, annelere başka acı görmesin." dedi.
 
Alternatif Politikalar Merkezi'nin desteğiyle Afyonkarahisar, Ankara ve İstanbul'dan Batman'a gelen 10 şehit ve gazi ailesi, Kristal Park'ta çocukları kandırılarak dağa giden aileler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve engelli dernekleri ile birlikte bir araya gelerek iftar yaptı.
 
"TERÖRÜ BİTİRMEDE HEM FİKİRİZ"
 
İftar programında konuşan Alternatif Politikalar Merkezi Başkanı Dr. Mahmut Koçak, Türkiye'de terörle mücadele konusunda 78 milyonun kararlılığını gördüklerini belirterek,
 
"Devletiyle milletiyle terörü bitirme noktasına hemfikiriz. Doğusuyla batısıyla birlikte çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllarda bu iftarlarımız devam etti. Geçen yıl Diyarbakır'da annelerimizle beraberdik. Bugün Batman'da yine annelerimiz ile engellilerimiz, kadın derneklerimiz ile beraberiz. Güçlü, ileri, mutlu bir Türkiye için beraberiz. 4 tanesini Diyarbakır'da, 1 tanesini Ankara'da ve bu 6. buluşmamızı da Batman'da gerçekleştiriyoruz." diye konuştu.
 
"DİLEĞİMİZ HUZURUN VE KARDEŞLİĞİN PEKİŞMESİDİR"
 
Annelerin ve kadınların dahil olmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşamayacağını kaydeden Koçak, "Mutlaka kadınlarımızı ve annelerimizi terörsüz bir Türkiye için, Avrupa standartlarında kaliteli bir yaşamın olduğu bir Türkiye için seferber etmeliyiz. Hiçbirimiz terör istemiyoruz. Bu memlekette kardeşçe, Türkiye'nin onurlu vatandaşları olarak yaşamak istiyoruz. Tek dileğimiz Türkiye'de huzurun ve kardeşliğin pekişmesidir. Terörün tamamen ortadan kalkması, Almanya ve İsviçre'deki vatandaşların yaşam standartlarında, bizim Hakkari, Şırnak ve Batmanımızdaki vatandaşlarında huzur ve güvenlik içinde yaşamalarıdır." ifadesini kullandı.
 
"KAHROLSUN KÜRTLER DEMEDİK, KAHROLSUN PKK DEDİK"
 
Türkiye Harp Malülü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Malül Gazi İsmail Kumartaşlı ise son dönemde Türkiye'de terör belasından dolayı birçok şehit verdiklerini kaydederek, memleketlerine son bir yıllık süre içerisinde 10 tane Güneydoğu'nun değişik yerlerinden şehitlerin geldiğini söyledi.
 
Kumartaşlı, konuşmasının devamında şunları söyledi: "Teröre karşı hep memleketimizde şu mesajı verdik. İnsanların duygularını en yüksek olduğu ve şehit cenazelerinin kaldırırken biz hep şöyle slogan attık. 'Kahrolsun Kürtler' demedik kahrolsun PKK dedik. Bizim memleketimizde kürt sorunu yoktur. Bizim memleketimizde PKK problemi vardır.
 
Bizler de bugün, geçmiş yıllarda da yaptık; Diyarbakır, Van, Bitlis ve Mardin illerimizde de yaptık. Bu akşam da batman ilimizde bir kardeşlik iftarına katılmak için Afyonkarahisar'dan 10 şehit ailesi ve gaziler olarak buraya geldik. Burada teröre karşı birlik ve beraberlik içerisinde olduğumuzun mesajını vermeye geldik. Buraya gelirken de şehit anne ve babalarımızı getirdik. Ülkemizin her yerinde bayrağımız dalgalanıyor, biz bugün nasıl batmana rahatlıkla gelebildik. Batmanlı vatandaşımızda Afyonkarahisar'a aynı rahatlıkla gelebilir. Biz bunun da mesajını verebilmek için bugün buradayız."
 
Programa İstanbul'dan katılan ve 1995 yılında Hakkari'de şehit düşen Zafer Kızıl'ın annesi Makbule Kızıl da, gözyaşları içerisinde oğlunu kaybettiği için kendisinin ağladığını, başka annelerin ağlamasını istemediğini söyledi.
 
Yine 2010 yılında Tokat'ta şehit düşen Üsteğmen Murat Saraç'ın babası Fuat Saraç, "Biz acıyı yaşadık, diğer anneler yaşamasın." şeklinde konuştu.
 
Programın sonunda katılımcılara Türk Milli Takımı'nın formaları hediye edildi
 
Editör: Haber Merkezi