Şehit Aileleri, Erken Seçim İstedi

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı, AK Parti, CHP ve MHP'nin birleşip erken seçime gitmesini istedi.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, şehit aileleriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında, AK Parti, CHP ve MHP'ye, "Birleşin ve erken seçim kararı alın" diye seslendi.

ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER ADINA KONUŞTU

Afyonkarahisar'da oturan şehit aileleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi'nde bir araya geldi. Burada, şehit aileleri ve gaziler adına hazırlanan bildiriyi okuyan Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, ülkenin içinde bulunduğu durumu kuşkuyla takip ettiklerini söyledi. Son dönemde yaşanan olayların acılarını tekrar yaşattığını aktaran Kumartaşlı, "Şehitlerimizi tekrar mezara koyduk. Atatürk'ün kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne terörist yandaşı, milletvekili olarak kabul edemeyeceğimiz, ancak ve ancak 'terörist sözcüsü' diyebileceğimiz kişiler, yüzde 10 barajını aşarak girdi.

 

"AKLIMIZA BİLE GELMEYEN BAŞIMIZA GELDİ"

 

Seçildikleri gün gerçek fikirlerini zikretmeye başladı. İstiklal Marşı'nı okumayı reddeden, neden sorusuna ise 'Hangi ırk' diye cevap verebilen bir terörist kardeşi bu grubun başında mecliste. Akılımıza bile gelmeyen olay, başımıza geldi. Biz Öcalan adının mecliste telaffuz bile edilmesine karşı çıkarken, bebek katili, İmralı canisi, terörist başının yeğeni Dilek Öcalan, meclis kürsüsünde başkan vekilinin yanında oturdu. Böylece Öcalan'ı meclise soktular" dedi.

 

"SINIR GÜVENLİĞİ TEHLİKEYE GİRDİ"

 

Suriye sınırında yaşanan olaylarla sınır güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirten Kumartaşlı, "Bizler 'açılım' denilen süreçte 'çok taviz veriliyor' diye uyardık, bas bas bağırdık 'terör örgütünü muhatap almayın' diye. Ama şu an gelinen nokta bellidir. Şımarıklık, kanun tanımazlık almış başını gidiyor. Suriye sınırımızda yaşanan olaylar da bizleri kuşkulandırmaktadır. PKK, Suriye sınırımızın neredeyse tamamını ele geçirmiş ve sınır güvenliğimiz de tehlikeye girmiştir" diye konuştu.

 

"470 MİLLETVEKİLİNE SESLENİYORUZ"

 

Şehit aileleri ve gaziler olarak 470 milletvekiline seslendiklerini kaydeden Kumartaşlı, şöyle dedi:

 

"Üstene basarak '470' diyoruz çünkü biz HDP'lileri, milletvekili olarak görmüyoruz. Allah rızası için tuttuğunuz oruçlar, Ramazan ayı hürmetine, bayrak aşkına, şehitler aşkına kendinizi toparlayın. Koalisyon çalışmalarından derhal vazgeçin. Birlik olun, beraber olun, bu HDP'lileri baraj altında çakmak için çalışmalar yapın. Derhal erken seçim yapılsın. Çünkü bu bir milli davadır. Ülke bölünme aşamasına getirilmiştir. AK Parti'ye, CHP'ye, MHP'ye ve Milli İttifak'a sesleniyoruz. Bu milli bir davadır. Siyasi parti davası değildir."

 

İSMET YILMAZ'A TEPKİ

 

Şehit ailelerinden Ali Çimen ise meclis başkanlığı için AK Parti'nin aday gösterdiği Milli Savunma eski Bakanı İsmet Yılmaz'a da tepki göstererek, "Meclis başkanlığı koltuğuna oturabilmek için HDP'li vekillerle ve yöneticileriyle görüşmeye giden İsmet Yılmaz'ı kınıyorum" dedi.

Editör: Haber Merkezi