Şehidimiz Uzm. Çvş. Mehmet Esen Dualarla Toprağa Verildi.

Hakkari Şemdinli’de teröristlerce düzenlenen menfur saldırıda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen Çay ilçemize bağlı Karacaören Kasabasında son yolculuğuna uğurlandı.
 
Karacaören Kasabası meydanında düzenlenen cenaze törenine Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Valimiz Aziz Yıldırım’ın eski Bakan Abdülkadir Akçan, Milletvekilleri Ali Özkaya, Hatice Dudu Özkal, Burcu Köksal, Mehmet Parsak,   E. Milletvekilleri Mahmut Koçak ve Müjdat Kayayerli, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral  Şahin Kılıçaslan, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Bayram Eray, AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Vali Yardımcısı Erhan Günay, İl Jandarma Komutanı Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü İbrahim Özel, Çay Kaymakam Vekili Muhammed Emin Güngör, Askeri Erkan, İl Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre ilçe ve beldelerin belediye başkanları ile şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 
Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen'in cenazesi amacıyla baba ocağına getirilerek helallik alınması sırasında başta Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu ve Valimiz Aziz Yıldırım olmak üzere tüm protokol üyeleri şehidimizin annesi, babası ve yakınlarına başsağlığı dilediler.
 
Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen'in özgeçmişinin okunmasıyla başlayan program Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın başsağlığı mesajının okunmasıyla devam etti.
 
Daha sonra İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun terörü lanetleyen konuşması sonrasında kıldırılan cenaze namazının ardından Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen’in naaşı törene katılanların omuzlarında tekbir getirilerek Karacaören Kasabası Mezarlığına getirildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Mehmet Esen'in cenazesi burada yapılan dualarla defnedildi.
 
Şehidimizin toprağa verilmesinin ardından törene katılan Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Valimiz Aziz Yıldırım ve diğer protokol üyeleri şehidimizin ailesi ve yakınlarına başsağlığı diledi.
 
Editör: Haber Merkezi