Şehidimiz gözyaşlarıyla Sinanpaşa’da toprağa verildi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde terör örgütü PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen piyade uzman onbaşı 22 yaşındaki Yunus Emre Aral'ın cenazesi memleketi Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa İlçesi'nde toprağa verildi.
 
PKK'lı teröristlere karşı operasyonların yoğunlaştığı Çukurca'nın Dağbaşı bölgesinde çıkan çatışma şehit olan piyade uzman onbaşı Yunus Emre Aral'ın cenazesi, askeri uçakla Afyonkarahisar'a getirildi. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, askeri havalimanında silah arkadaşları tarafından askeri uçaktan alınarak ambulansa taşındı. Şehidin annesi Kıymet Aral ve şehidin 15 Eylül'de düğün yapmaya hazırlandığı nişanlısı Sultan Çalışkan, cenazenin gelmesini birbirlerine sarılarak bekledi. Kıymet Aral, oğlunun nişanlısına, "Ben seni gelin alacaktım kızım" diyerek gözyaşı döktü.

 
BİR ACI DAHA YAŞANMASI
 
Şehit babası Ali Aral ise cenaze gelmeden önce yaptığı konuşmada, oğlunun şehit olduğunu, bunun onur ve gururunu yaşadığını söyledi. Gerekirse vatan için kendi canını da vermeye hazır olduğunu söyleyen Ali Aral, "Ama itlere söyleyeceğim 3-5 lafım olacak. Bu itler duysunlar. Bir tane Yunus şehit olduysa binlerce, on binlerce Yunus, Ali, Hasan, Mehmet arkasında hazır. Bir oğlum daha asker. Gerekirse ben de giderim canımı feda ederim bu vatan için. Bu vatanı bölemeyecekler. Gerekirse 40-50 yaşın üstüne seferberlik çıkarılsın gönüllü giderim. Şu an cepheye giderim. Ama bu bitsin yeter artık. Bir acı daha yaşanmasın artık. Teşekkür ediyorum, düğünümüze hoş geldiniz" dedi.
 
Cenaze, konvoy eşliğinde Taşoluk Beldesi'ndeki baba evine getirildi. Ambulansın etrafını saran şehidin yakınları ve komşularının oluşturduğu yoğunluk nedeniyle tabut araçtan indirilemedi. Bunun üzerine sırasıyla şehidin babası Ali Aral, annesi Kıymet Aral, Kayseri Birinci Komando Tugayı'nda er olarak askerlik yapan kardeşi Harun Aral, kız kardeşleri, nişanlısı Sultan Çalışkan ve bazı yakınları ambulansı binerek vedalaştı. Kalabalık sık sık tekbir getirdi, 'Kahrolsun PKK', 'Şehitler ölmez vatan bölünmez' diye slogan attı.
 
Baba Ali Aral, çevredekileri, "Metanetli olacağız, dik duracağız" diyerek sakinleştirmeye çalıştı.

 
ÇOCUKLAR ASKER SELAMI VERDİ
 
Helallik alınmasından sonra şehidin cenazesi ambulansla cenaze töreninin yapılacağı Taşoluk Mezarlığı yanındaki pazar yerine götürüldü. Cenaze ambulanstan indirildiği sırada alanda toplanan çocuklar, asker selamı verdi.
 
Buradaki törene, Afayonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya, MHP'li Mehmet Parsak ve CHP'li Burcu Köksal, İkmal ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Şahin Kılıçaslan, Sinanpaşa Kaymakamı Ahmet Yıldırım, Belediye Başkanı Ak Partili Burhanetin Çoban, Taşoluk Belediye Başkanı Ak Partili Murat Öner, şehidin yakınları ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.
 
Şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından Afyonkarahisar Müftüsü Şükrü Kavukçu cenaze namazını kıldırdı. Namazda, kadınlar da saf tuttu. Namazdan sonra Yunus Emre Aral'ın cenazesi önce silah arkadaşları, ardından vatandaşlar tarafından omuzlanarak Taşoluk Mezarlığı'na götürülerek defnedildi.
 
Editör: Haber Merkezi