Satranç İl Temsilciliği Vali Güner’in Katılımı ile açıldı.

Satranç İl Temsilciliği açılışına Valimiz Hakan Yusuf Güner’in yanı sıra Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Zeki Kuş, İl Kültür ve Turizm Müdürü İhsan Akar, Satranç Federasyonu İl Temsilcisi Alptuğ Akyıldız, Satranç Merkez Hakem Kurulu Başkanı Mehmet Aytekin, Satranç İlçe Temsilcileri ile çok sayıda satranç sever katıldı.

Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi girişinde kalabalık bir öğrenci topluluğu tarafından coşku ve büyük bir ilgiyle karşılanan Valimiz Hakan Yusuf Güner’in minik öğrencilere tek tek çicek dağıtması ile karşılama büyük bir sevgi yumağına dönüştü.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne ait Hattat Ahmet Karahisari Kültür ve Sanat Merkezi içerisinde yer alan Satranç Federasyonu İl Temsilciliği’nin açılışını kurdeleyi keserek yapan Valimiz Hakan Yusuf Güner, incelemelerde bulunduktan sonra öğrencilerin satranç oyununu izledi.

Satranç Federasyonu İl Temsilciliği’nin açılışı sırasında konuşan Valimiz Hakan Yusuf Güner; Satranç sporunun özellikle çocukluk çağındaki kişilerin kötü alışkanlıklar edinmesine engel olduğunu, olaylar karşısında hızlı ve doğru düşünebilmeyi sağladığını ve yaşanan durum karşısında doğru yorumlar yapabilmeyi geliştirdiğini belirterek, reflekslerin gelişmesini sağlayan, zamanı kullanmayı öğreten ve özgüveni artıran satranç sporunun önemli bir spor dalı olduğunu sözlerine ekledi.

Valimiz Güner, kişileri düşünen, araştıran, yargılayan varlıklar haline getiren ve yaratıcılıklarında özgür bırakan bir ortam hazırlayan ve bir öğrenme aracı olan ve öğrenme yeteneğini geliştiren satranç sporuna Valilik olarak her zaman gereken desteği vereceğini sözlerine ekledi.

Satranç İl Temsilciliği’nin açılışı sırasında Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay tarafından Valimiz Hakan Yusuf Güner’e satranç takımı hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi