Sare Davutoğlu'nun Ziyareti Öncesi Bir Şüpheli Gözaltına Alındı

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu’nun Afyonkarahisar’da bir akrabasına gerçekleştireceği ziyaret öncesi, akrabasının oturduğu apartmanın önünde bir genç üzerindeki silahla gözaltına alındı.

Sare Davutoğlu’nun annesi Refiye Hatun adına yaptırılacak Kur’an kursunun temel atma törenine katılmak üzere öğle saatlerinde geleceği Afyonkarahisar’da hareketlilik yaşandı. Polis tarafından Sare Davutoğlu’nun temel atma töreni öncesi Dumlupınar Mahallesi Karagözoğlu Sokak’ta oturan teyzesi Sabire Güzbey’e gerçekleştirmesi planlanan ziyaret nedeniyle sokakta geniş güvenlik önlemleri aldığı sırada biranda hareketlilik yaşandı.

 İsminin C.Y. (19) olduğu belirtilen gencin bir anda panikleyerek kaçtığını gören ekipler hemen genci yakaladı. Bu sırada genç, üzerindeki namlusunda kurşun olduğu öğrenilen tabancayı ziyaretin gerçekleştirileceği Alimoğlu Apartmanı’nın karşısındaki apartmanın otoparkına attı. Kaçmaya çalışan genci polis ekipleri gözaltına alırken, silaha da el konuldu. Asayiş Şubesi ekiplerince gözaltına alınan gencin daha sonra Terörle Mücadele ekiplerine teslim edildiği kaydedildi. Rahat tavırları ile dikkat çeken C.Y., bindirildiği sivil plakalı bir araçla emniyete götürüldü.Olayla ilgili soruşturma devam ederken, ilk alınan bilgilerde gencin Sare Davutoğlu’nun ziyaretiyle bir ilgisinin olmadığı, tesadüfen sokaktan geçtiği ve polisleri görünce panik yapıp kaçmaya çalışırken gözaltına alındığı aktarıldı.

Editör: Haber Merkezi