Şanlı: Öğrencileri Bedavaya Taşırız
TUREX Yönetim Kurulu Başkanı Şanlı, ‘ilçe ve köylerden gelecek öğrencileri biz bedava taşırız. Duyarlılığından dolayı da Valimize teşekkür ediyoruz’ dedi
Afyonkarahisar Belediye Meclisinin aldığı karar ile şehir merkezine giriş ve çıkışları yeniden düzenlenen Köy ve İlçe minibüsleriyle eğitim amacıyla şehir merkezine gelen öğrencilerin durumu Vali Güner’in gündeminde olduğunu kamuoyuna duyurmuştuk. Öğrencilerin sıkıntı çekmemesi için Vali Güner, Belediye ve Emniyete talimat verdi; ‘Birlikte çalışın ve öğrencilerimin sıkıntı çekmemesi için bir formül üretin’ demişti. Vali Güner’in bu talimatının yayınlanmasının ardından TUREX Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı Galip Şanlı, ODAK’a konu ile ilgili özel açıklamalarda bulundu.
‘Tüm Vatandaşlarımızı 1 Tl Den Taşırız’
Bazı İllerde yapılan ve başarılı bir şekilde yürütülen, şehir girişlerinin muhtelif yerlerinde oluşturulan Doğu-Batı Garajları şeklindeki uygulamaların çok rahat bir şekilde Afyonkarahisar’da da uygulanabileceğini kaydeden Galip Şanlı, ‘Şehir Merkezinin girişlerinde bu tür uygulamaların yapılabileceği alanlar mevcut. İlçelerden ve köylerden gelen araçlar ilk önce buraya uğrar, burada inmesi gereken yolcularını indirir. Bizim araçlarımızda bu yolcuları hiç vakit kaybetmeden gidecekleri yerlere götürürler. Bu Doğu-Batı garajları olarak adlandırılacak olan yerlerden binen yolcularımız ve buralara gidecek olanlardan sadece 1 TL ye ulaşımlarını sağlarız’ dedi.
‘Öğrencilere Ücretsiz Ulaşım Kartı Veririz’
Galip Şanlı, öğrenciler ile ilgili olarak ta, ‘İlçe ve köylerden gelecek olan öğrencilerimiz bu belirttiğimiz yerlerden şehir merkezinde istedikleri yere ve aynı şekilde tekrar geri dönüşlerini aynı yerlere ücretsiz olarak sağlayabiliriz. Bunun için sadece bir öğrenci belgesi ile ikametgah belgesini bize getirmeleri yeterli olacaktır. Bu öğrencilerimize öğrenim süresini kapsayan kartlar çıkartarak kendilerine teslim ederiz. Bu şekilde de tüm öğrenim süreleri boyunca ücretsiz olarak ulaşımlarını sağlamış oluruz. Öğrencilerimizin dışında diğer vatandaşlarımızı da belirttiğimiz gibi sadece 1 TL den istedikleri yere ulaştırırız’ dedi.
 
 
Editör: Haber Merkezi