SANDIKLI’DAKİ FETÖ’CÜLERİN MARİFETLERİ!

Sandıklı da bulunan ve Fetö yapılanmasının gözbebeklerinden olan,  belediye meydanındaki eski İşhanı diye bilinen binanın, 3 ve 4. katlarındaki bürolar Fetö’nün şirketi olan” Sandıklı Eğitim Öğretim Hiz.A.Ş.” tarafından satın alınarak dersaneye çevrilmişti.
Fetö ve işbirlikçilerinin sahte ve düzmece belgelerle tadilat yaparak bu katları   nasıl dersaneye dönüştürdüklerin belgeleri ortaya çıktı.
Eski İşhanı’ndaki bürolar 2004 yılında Fetö soruşturmasında tutuklanan Muzaffer Selek’in yetkilisi olduğu “Sandıklı Eğitim Öğretim Hiz. A.Ş.” tarafından satın alınıyor.
Satın alındıktan sonra Fetö’nün rant ve insan kaynağı olan dersaneye dönüştürmek için tadilat yapılması gerekiyor.
Tadilat izni için, belediyeye proje ile müracaat edilmesi ve gerekli izinlerin alınması belirtiliyor.
Binadaki diğer mülkiyet sahiplerinin değişiklik için rızalarının alınması elektrik, statik ve tesisat projelerini yetkili mimarlık bürolarına onaylatarak belediyeye müracaat edilmesi gerekiyor.
Ne yazık ki; vatandaştan istenen belgeler Fetö’cülerden istenmiyor.  
Basit bir mimari  proje gösterilip diğer belgeler aranmadan ve  yazışmalar yapılmadan, dönemin belediye fen memuru olan Ahmet Yılmaz tarafından imzalanarak tadilat izni verilmiş oluyor..
Bu olay, 15 Temmuzdan sonra ortaya çıkıyor.
Şimdi; sade vatandaş soruyor:
Kat irtifaklı binalarda proje değişikliği ve bina tadilatı için ne yapmak ve neler gereklidir?
Proje  değişikliği ve bina tadilatında eski kat irtifakının bozulmasına gerek var mıdır.?
Varsa; Fetö’nün Sandıklı’daki bu ve diğer binalarında yapılmış mıdır?
Proje değişikliği ve bina tadilatı için konu apartman yönetiminin gündemine getirilmiş midir? Getirildiyse, karar defterinde karar alınmış mıdır?.
Tadilat için yeni proje veya tadilat projesi hazırlanmış mıdır?. Değişiklik veya Yeni proje kat malileri tarafından kabul edilmiş midir?.  Muvafakatları noter aracılığı ile alınmış mıdır?.
Yeni proje veya tadilat projesinin uygulanabilmesi için, usulüne uygun olarak belediyeye müracaat yapılmış mıdır?. Gerekli belgeler Fetö’cülerden  istenmiş midir?. Fenni yönden belediye fen memurları burayı kontrol edip usulüne uygun olarak gerekli izinleri vermiş midir?.  Verdiyse tadilat ruhsatı veya yapı ruhsatı tanzim edilmiş midir?.
Edildiyse, bunların harçları vergileri ödenmiş midir?.
Tadilat bittikten sonra usulüne uygun olarak fen memurları tarafından projeye uygunluğu kontrol edilip oturum belgesi tanzim edilmiş midir?.
Edildiyse vergi resim harç tahakkuku ve tahsilatı yapılmış mıdır?.
Birçok kat malikinin bulunduğu İşhanı’nda uygunsuz ve kendi menfaatleri doğrultusunda yapılan tadilat sonunda ortak alanlar değiştiğine göre, ars paylarında değişiklik tapuya bildirilmiş midir?
Alınmayan vergi ve harçlardan dolayı belediye zarar ettirilmiş midir?.
Bu dersane açıldığından kapanıncaya kadar saat takmadan kaçak suyu nasıl kullanmıştır?
Fetö soruşturmasından tutuklu Muzaffer Selek’in avukatlığını Fetö’cü avukat Ali Rıza Küçükilhan’ın yaptığı ve dosyaya, belediyeye müracaatta bulunurken verilmesi kanun gereği olan belgelerin olmadığı belirtildi.
Anlaşıldığı gibi; Fetö’cülerin Sandıklı’daki etkinliği, zamanın belediye başkanı Mustafa Özpınar’ın dönemine rastlıyor.. 



 
Editör: Haber Merkezi